Lærerformand: Demokratiet tabte

Den massive kampagne for at redde Rundhøjskolen er skyld i, at Aarhus nu mangler en fremtidssikret skolestruktur, mener lærerformand, der bakkes op af skoleledernes formand.

Artiklens øverste billede
Jubel på Rundhøjskolen, da lukningen af skolen var blevet afværget midt i november. Men var politikernes ændring af skoleforliget udtryk for mod eller det modsatte?

»Hvis det her er demokrati, er jeg dybt bekymret for demokratiets fremtid i Aarhus. Det har handlet om at være mest ondskabsfuld, truende og argumenterende,« siger Søren Aakjær, formand for Aarhus Lærerforening, der dermed åbent kritiserer de metoder, som Rundhøjskolens forældregruppe har benyttet sig af i den omfattende kampagne for at redde skolen.

Ganske vist lykkedes forældrenes mission. Prisen er dog ifølge lærerformanden, at Aarhus Kommune nu mangler en fremtidssikret skolestruktur. Desuden får eleverne færre undervisningstimer, ligesom kampagnen har sået splid i lærergruppen.

»Lærerne har ikke taget afstand fra forældrenes retorik, og derfor kan det blive opfattet som om, at de er enige. Rundhøjskolen har sat sig selv op på en piedestal som den bedste skole i Aarhus, og det er da blevet bemærket på de andre skoler,« siger formanden.

Søren Aakjær forudser, at Rundhøj-lærere nu kan blive flyttet til netop de skoler.

»Rundhøjskolen har stadig gæld og et vigende elevgrundlag. Så der kan være kolleger på Rundhøjskolen, som nu føler, at de har sejret, men som alligevel ikke får lov til at blive,« vurderer lærerformanden.

»Uartigt personangreb«

Aarhus Skolelederforenings formand, Stefan Møller Christiansen, tvivler også på, at politikerne har skabt ro om skolestrukturen. Heller ikke han bifalder forældregruppens personangreb.

»I et demokrati har man lov til at være uenige, men de er gået efter manden i stedet for bolden. Særligt i den sidste fase er man gået lige lovlig meget efter politikerne og senest efter lærerformanden. Det er simpelthen uartigt,« mener Stefan Møller Christiansen og henviser til, at forældregruppens talsmand, Rune Engelbrecht, på Facebook for nylig i hårde vendinger beskyldte Søren Aakjær for at være uværdig til sin formandspost.

Kritikken preller af på Rune Engelbrecht.

»Skolestrukturen ville ikke have været en millimeter mere fremtidssikret, hvis man havde lukket Rundhøjskolen,« fastslår han.

»1.800 skoleelever og 4.000 forældre i lokalområdet ville blive ramt. Så må formanden for lærerforeningen og tre-fire politikere leve med, at de har fået at vide, at de har opført sig helt uforsvarligt. Punktum.«

Hvad mener du om Rundhøjskole-sagen?

Er demokratiets fremtid i Aarhus truet?

Deltag i debatten her:

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.