Her er en af Danmarks bedste idéer

Studerende har opfundet en papirstrip, der skal reducere madspild og forhindre madforgiftning.

Artiklens øverste billede
Ane Blach, Maria Tønder, Mads Pedersen og Simon Pavar Langhoff fra iværksætterlinjen på markedsføringsøkonomuddannelsen ved Erhvervsakademi Aarhus har vundet Danmarks største opfinderkonkurrence.

En lille engangs-papirstrip, som indikerer, når der er bakterier i maden og dermed kan forhindre madspil og madforgiftning.

Det er redskabet, som fire studerende fra iværksætterlinjen på markedsføringsøkonomuddannelsen ved Erhvervsakademi Aarhus har opfundet.

De studerende har netop vundet førstepræmien i Danmarks største idé- og opfinderkonkurrence, hvor de dystede mod 119 andre grupper med i alt 500 studerende fra korte og mellemlange videregående uddannelser.

Fra ide til virkelighed

"At vinde denne pris er et enormt skulderklap og booster vores selvtillid. Nu er vi ikke længere i tvivl om, at idéen er god og brugbar," siger 22-årige Ane Blach, der er en af de fire prismodtagere.

Hun understreger, at gruppen nu vil gå i gang med at kontakte forskere og mikrobiologer og finde fonde og investorer for at komme videre med idéen, som gruppen håber, vil blive sat i produktion.

Papirstrippen virker, når den kommer i berøring med maden og lyser op, hvis en fødevare indeholder for mange bakterier og derfor ikke bør spises, oplyser Erhvervsakademi Aarhus.

Innovativt uddannelsessystem

Prisen blev uddelt i forbindelse med Danish Entrepreneurship Award 2012 i Fredericia, og ifølge dommerne er ideen innovativ og imødekommer et klart behov.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener, at prisen for bedste idé er med til at understøtte regeringen strategi om at prioritere innovation og iværksætteri i uddannelsessystemet.

"Danmark kan ikke konkurrere på billig arbejdskraft eller dårlige arbejdsforhold. Evnen til at undres, at udvikle idéer og finde nye muligheder er derfor helt afgørende for vores fremtid," siger Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.