Præster kæmper imod skolelukninger

Nu har tre præster også kastet sig ind i debatten om lukningen af blandt andet Rundhøjskole.

Artiklens øverste billede

Siden tre østjyske skoler for to måneder siden blev truet af lukninger, har debatten blandt skoleledere, forældre og lokale organisationer og foreninger gået højt.

Og nu bidrager tre sognepræster ved Holme Kirke, Peter Sporleder, Thomas Fischer-Larsen og Kirsten Hald, til debatten.

I et åbent brev på Aarhus Kommunes hjemmeside argumenterer de for, hvorfor Rundhøjskolen, hvis elever de har døbt og senere konfirmerer, ikke skal lukkes.

"Er der vilje, er der vej"

"Politikere har i årevis snakket om, hvor vigtigt det er at prioritere uddannelse. Og netop Rundhøjskolen er af lokalpolitikerne blevet rost til skyerne for dens tiltag med daglig motion til alle elever samt den gode integration af tosprogede elever," skriver de tre i brevet.

Derudover understreger præsterne, at skolen siden oprettelsen af 8220-samarbejdet fra midten af 1980'erne har ændret en situation fra store sociale problemer og kriminalitet blandt byens unge til at skabe et trygt miljø, en god skolegang og bekæmpet problemerne hos børnene.

"Hvor der er vilje er der også en vej," lyder det i brevet.

Placeres på to skoler

Eleverne fra Rundhøjskolen skal efter planen, som er sket i et forlig mellem S, SF, R og EL i Aarhus Byråd. fusionere med dels Viby Skole og dels Rosenvangskolen med begyndelse i 2013.

Klassevist placeres halvdelen af eleverne på den ene skole, mens den anden halvdel kommer på den anden skole.

I stedet bliver Center 10 anbragt på Rundhøjskolen, hvor det fusioneres med skolens eksisterende 10. klasse.

12,8 mio. kr. spares ved skolelukninger

De tre skolelukninger kan være en konsekvens af Aarhus Byråds beslutning om, at 10 til 15 mio. kr. af de samlede besparelser på skoleområdet skal findes gennem ændringer i skolestrukturen.

Det svarer til, at mellem to og fire skoler skal lukkes. I alt spares 12,8 mio. kr. 

 

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen