Grundlovsdag med taler og modeltog

Grundlovsdagen byder både på taler og på lidt motorlarm til de, der hellere vil fejre fars dag.

Artiklens øverste billede
Borgmester Jakob Bundsgaard får en travl dag, når der tirsdag fejres Grundlovsdag. Arkifoto: Martin Dam Kristensen

Endnu en nationaldag rykker nærmere, og endnu en dag kan man bruge på en græsmark i selskab med blandt andet politiske taler. Grundlovsdag, demokratiets fødselsdag, er lige om hjørnet. Men hvad skal man lave, hvis man er så heldig at have fri?

Vi har samlet en guide over hvilke partier, der taler i Aarhus, samt en lille ekstra oplevelse, som måske mest er henvendt til de, der hellere vil fejre Fars Dag.

Grundlovsfest med De Radikale

De radikale i Aarhus har valgt at fremrykke grundlovstalen til mandag den 4. juni. Det er Folketingets yngste medlem, Jeppe Mikkelsen, der står for partiets grundlovstale, hvorefter han sammen med Aarhus Radikale Ungdom inviterer til fest på baren Frederiks på Frederiksgade. Talen finder sted kl. 00.01, men festen starter allerede kl. 20.00. Alle over 18 år er velkomne.

Den konservative gruppe holder møde på plænen foran Varna Palæet kl. 11, hvor blandt andre rådmand Marc Perera Christensen holder en tale.

Kl. 13 mødes Folkebevægelsen mod EU's Aarhuskomité ved Ferdinandpladsen i Riis Skov. Sven Skovmand kommer og taler, mens Keld Lund Andersen byder ind med musikken.

Socialdemokratiet og Diakonhøjskolen

Fra 14-16 har Socialdemokraterne i Åbyhøj inviteret til møde i Åby Parken. Europaminister Nikolaj Wammen, rådmand Kristian Würtz og MF Maja Panduro holder taler. Kl. 18 rykker partiet videre til Todbjergtårnet i Todbjerg nord for Aarhus, hvor man kan høre borgmester Jakob Bundsgaard som hovedtaler.

I Egelund (mellem Beder og Malling, red.) holdes grundlovstalen kl. 14 på festpladsen. Borgmester Jakob Bundsgaard (S) holder en tale og uddeler derefter Fællesrådets pris. Musikken står Kern Westerberg for (han vandt DR2's talentkonkurrence, red.), og det er Fællesrådet for Beder, Malling og Ajstrup, der har arrangeret dagen.

Diakonhøjskolen markerer dagen med et kirkeligt grundlovsmøde kl. 14. 30 på Lyseng Allé. Generalsektetær i Mission Afrika, Kristian R. Skovmose, holder talen.

Også i Gellerup, er der grundlovsdag på programmet. Hele eftermiddagen fra kl. 14-18 kan man høre musik, taler og lave forskellige andre aktiviteter. På den store legeplads vil Christian Kriznjak fra Dansk Ungdoms Fællesråd, Liv Holm (R) og Fatma Økten (V) samt borgmester Jakob Bundsgaard (S) holde deres grundlovstaler.

Veteranbiltræf for entuisiaster

Og så kommer den lille ekstra:

Godset Wedelslund vest for Aarhus har arrangeret en træf - og køretøjsdag på den nationale køretøjsdag, hvor veteranbiler fra hele landet samles. Blandt andet får godset også besøg af en veteranbilklub, der tidligere år har kunne samle 3.000-4.000 køretøjer.

Der bliver spillet blues akkompagneret af en ældre traktor og en anden motor som rytmeboks, mens en gøgler og et par helikoptere, modelflyvere, modelhelikoptere, modeltog og modelmotorbåde i en lille sø leverer underholdning, der måske kan tvinge et par glædestårer frem i enhver fars øjenkrog.

Er man mere interesseret i at komme af med nogle hobbyting, er der mulighed for det på samlermarkedet og på de forskellige salgsboder.

På gårdspladsen og i godsets store have er der mulighed for at spise lidt frokost.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.