4-årig skal sendes til Holland

Kommunen støtter med bistand og økonomi. Er det ok?

Aarhus Kommune har de seneste år aktivt hjulpet en hollandsk far med at få den fulde forældremyndighed over sin 4-årige søn. En søn, der bor i Danmark, taler dansk og ikke kender andre i Holland end sin far.

Det fortæller DR Østjylland.

Sagen har kørt i snart et år, og for en måned siden afgjorde Byretten, at det ikke er en god idé at give den fulde forældremyndighed til faren. Den beslutning er kommunen ikke enig i, og faren har anket afgørelsen.

Ifølge DR Østjyllands oplysninger har Aarhus Kommune hjulpet drengens far med at kontakte Statsforvaltningen, ligesom den har betalt farens rejser mellem Holland og Danmark flere gange i måneden.

”Ubegribeligt”

Drengen har været tvangsfjernet og placeret på et børnehjem siden 2009, fordi Aarhus Kommune vurderer, at moren, der bor i Danmark, ikke kan tage vare på ham.

Derfor vil det også betyde – hvis det ender med, at drengen bliver sendt til Holland – at kommunen slipper for at betale anbringelsen af barnet.

Morens advokat Lars Buurgaard forstår ikke kommunens måde at agere på i den her sag:

”Det er helt ubegribeligt, at man vælger at satse så ensidigt på den ene part i en sag, hvor tingene vitterligt ikke er sort-hvide," siger han til DR Østjylland.

Også formanden for Børns Vilkår, Peter Albæk, har svært ved at forstå, hvorfor det skal give mening at sende den 4-årige til Holland.

”Med det kendskab, jeg har til sagen, så kan man jo virkelig undre sig over kommunens motiv. Jeg har i hvert fald svært ved at se, at det handler om barnets tarv,” mener han ifølge DR Østjylland.

Kigger også udlands

Aarhus Kommune kan ikke kommentere den konkrete sag, fordi faren heller ikke vil udtale sig.

Men over for DR Østjylland har familiecenterchef Gitte Krogh forklaret om kommunens generelle håndtering i lignende sager.

”Generelt så vurderer vi i forhold til de enkelte sager, om vi kan få nogle gode forældre til børnene. Og hvis de findes i udlandet, så kigger vi også der,” fortæller hun.

Gitte Krogh forklarer, at kommunen lægger vægt op, om det sted, man sender barnet hen, er i stand til at give barnet en tryg opvækst:

”Man laver en samlet vurdering i forhold til, hvad barnet har brug for. I den vurdering indgår rigtig mange ting,” siger hun til DR regionen.

Er det i orden, at Aarhus Kommune aktivt hjælper med at give faren den fulde forældremyndighed?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.