SF og DF: Sag om 4-årig er betænkelig

Kritik fra både højre- og venstrefløjen i sag om 4-årig, der søges sendt til Holland.

Det skal undersøges, hvad Aarhus Kommunes rolle i sagen om den 4-årig dreng, der ønskes sendt til sin far i Holland, er.

Det fortæller DR Østjylland, der torsdag kunne beskrive, hvordan Aarhus Kommune aktivt har forsøgt at hjælpe den hollandske far med at få den fulde forældremyndighed over sin søn.

Det har den angiveligt gjort ved at betale farens rejser frem og tilbage mellem Holland og Danmark, ligesom man har hjulpet ham med at kontakte Statsforvaltningen.

Nu vil formanden for socialudvalget, SF'eren Claus Thomasbjerg, have en redegørelse fra socialforvaltningen:

"Når vi i kommunen har spændt livremmen så langt ind, at vi har udgiftsstop på mange områder - blandt andet i forhold til at få dagligdagen i vores børnegrupper til at hænge sammen - så synes jeg, at det er betænkeligt, at man bruger så mange penge på at fragte en far fra Holland til Danmark og tilbage igen," siger han til DR Østjylland.

Må man betale rejseudgifter?

Familieordføreren fra Dansk Folkeparti Mette Hjemind Dencker har ifølge DR Østjylland bedt socialminister Karen Hækkerup om en redegørelse af sagen.

Hun sætter samtidig spørgsmålstegn ved, om kommunen i det hele taget må betale farens rejser til og fra Danmark.

Kommunens ageren blev torsdag kritiseret af moren til drengens advokat og af formanden for Børns Vilkår.

De seneste to år har den 4-årige søn været tvangsfjernet og anbragt på børnehjem.

Sagen har kørt i snart et år, og for en måned siden afgjorde Byretten, at det ikke er en god idé at give den fulde forældremyndighed til faren. Han ankede derefter.

Deltag i debatten, om Aarhus Kommune har ret til at hjælpe faren i Holland med at få forældremyndigheden over sin søn her.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen