Mishandlet kvinde: Jeg ønsker ikke hævn

"Jeg kan huske, at det gjorde ondt, og jeg skreg," forklarede mishandlet kvinde.

Artiklens øverste billede

Kvinden mødte tirsdag frem i Retten i Aarhus for at give sin version af den omfattende mishandling hendes ekskæreste udsatte hende for fra fredag den 9. til søndag den 11. oktober 2009 i en lejlighed i Bispehaven i det vestlige Aarhus.

Kvindes højre øre blev helt skåret af mens det venstre næsten blev skåret af. Kvindes næse blev ligeledes næsten skåret af.

Ifølge en lægevurdering, som blev læst op, bliver kvindens næse aldrig normal igen, og man overvejer derfor at gøre brug af en protese. Hendes ører bliver formentlig heller aldrig normale, selvom hun stadig mangler at få foretaget væsentlige kirurgiske indgreb.

Intet ønske om hævn

Selv husker hun ikke meget for overfaldet - blot små glimt.

»Jeg kan huske, at det gjorde ondt, og jeg skreg. Jeg kan også huske hans ansigt tæt på mit og en smerte i næsen, men jeg husker ikke noget med ørerne. Da jeg åbnede døren for ambulancefolkene vidste jeg slet ikke, hvor slemt det stod til,« sagde kvinden, som angiveligt var blevet bedøvet med medicin.

Selv om hun får varige mén af mishandlingen, ønsker kvinden ikke hævn over sin tidligere kæreste. Hun håber i stedet, at han får en dom, som kan hjælpe ham til at føre et normalt liv i fremtiden. Selv udtrykte hun blot glæde over at være i live.

Dom i dag

Det forventes, at der i eftermiddag falder dom mod den 30-årige libanesiske mand, der stod bag mishandlingen af sin sin daværende 22-årige kæreste.

Manden blev i går formiddag eskorteret ind i retslokalet af tre civilklædte betjente. Højst usædvanligt havde Østjyllands Politi ytret ønske om, at manden blev iført et bæltespænde, der holdt hans hænder fast. Et ønske, som retten efterkom trods anmodninger om det modsatte fra forsvareren.

Den muskuløse mand udsatte kvinden for den torturlignede mishandling, efter at han bl.a. mistænkte hende for at have været ham utro, fortalte han i retten. Her forklarede manden også, at han havde været psykotisk, hørt stemmer og haft vrangforestillinger op til tortur-mareridtet blev indledt.

»Jeg troede, at hun ville sælge min datter til sex, og jeg så hendes ansigt som en djævel. Jeg kan godt se i dag, at det var vrangforestillinger, men det kunne jeg ikke dengang,« forklarede den tiltalte, som tidligere har modtaget medicin mod skizofreni.

Mishandling eskalerede

I begyndelsen nøjedes han med at slå kæresten med hænderne, men om lørdagen skruede han op for den mishandling, som skulle vise sig kun at blive værre. Bevæbnet med en rørtang slog han kæresten over knæene, hvorefter han tvang håndtaget på den store rørtang ned i halsen på den 22-årige kvinde, så hun fik skader i munden og senere måtte have sin drøbel amputeret.

Ifølge den 30-åriges forklaring i retten var det for at få hende til at indrømme, at hun havde været ham utro.

Efter lørdagens mishandling bar han kvinden, der dårligt kunne gå som følge af den omfattende vold, ud på lejlighedens toilet, hvor han vaskede hendes sår, forbandt hende og gav hende smertestillende medicin. Herefter bar han hende ind i sengen, hvorefter han lagde sig til at sove sammen med hende.

Søndag morgen, mens kvinden stadig lå i sengen, fortsatte mishandlingen. Rørtangen var nu skiftet ud med en kokkekniv af mærket Global.

Med den skar han kærestens højre øre helt af, og det venstre øre delvist af. Også næsen skar han i.

Professionel udførelse

En erklæring fra en plastikkirurg blev læst op i retten. Ifølge den blev næsen kun holdt fast af en lille hudflap, da den den mishandlede kvinde ankom til Aarhus Universitetshospital søndag eftermiddag.

»Mishandlingen er udført professionelt og med omhu. Det er ikke gjort i affekt, men over flere minutter,« lød erklæringen fra lægen.

Efter den omfattende vold tilkaldte manden politiet, før han stak af i bil og flygtede til Tyskland, hvor han søndag eftermiddag blev anholdt på en rasteplads i nærheden af Hamborg.

Politiassisten rystet


I Aarhus dukkede politi og ambulance frem på adressen i Bispehaven, og det var et grufuldt syn, der mødte dem.

»Jeg har aldrig set noget lignende før,« forklarede en politiassistent, som i går vidnede i retten.

Da døren til lejligheden blev åbnet, var det af en nøgen kvinde, som var smurt ind i blod og synet rystede betjenten.

»Jeg kunne ikke se, om hun var grønlænder, asiat eller araber, fordi hun var smurt ind i blod. Der var også rigtig meget blod i sengen. Jeg fatter ikke, at et menneske kan gøre sådan ved et andet menneske. Det har påvirket mig meget,« uddybede han.

Sag om manddrab


Den 30-årige libaneser fik i 2002 en volds- og voldtægtsdom og har siden sin anholdelse været anbragt på et psykiatrisk hospital. Her overfaldt han en indsat, så han nu sideløbende har en sag kørende for forsøg på manddrab.

Manden kan ikke sættes i fængsel for sin ugerning, da han af Retslægerådet er erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket. Anklageren forlanger manden idømt tidsubestemt forvaring.

Kvindens bistandsadvokat har oveni mandens kommende straf rejst et erstatningskrav på 161.000 kr.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.