Transportfolk opgiver modstand mod Årslev

Banestyrelsen, godstogsselskabet Railion og Aarhus Transport Group har nu, næsten, opgivet sin modstand mod placeringen af et transportcenter i Årslev.

Placeringen af det længe ventede transportcenter i Årslev vest for Århus rykkede i går betydeligt nærmere en realitet.

For en række af de største aktører på transportområdet tilkendegav på forskellig vis, at de nu ikke længere vil modsætte sig en placering ved Årslev.

Mest overraskende var en melding fra paraplyorganisationen for transporterhvervet, Aarhus Transport Group, som i et brev i går til amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen (S) accepterede en placering ved Årslev.

»Transporterhvervet foretrækker af transport- og miljømæssige årsager Hasselager-placeringen - men kan acceptere Årslev-løsningen med en række forbehold,« skriver foreningen.

Blandt forbeholdene er, at shuntforbindelsen fra den jyske hovedbanelinie til Årslev bliver godkendt af blandt andet Århus Kommune, Banestyrelsen, DSB's passagerdivision og godsselskabet Railion, det tidligere DSB Gods. Samtidig efterlyser man en hurtig og bindende finansieringsplan for Årslev-løsningen.

»Hidtil har gruppen arbejdet ihærdigt alene for Hasselager-placeringen, men jeg opfatter brevet som en accept af planerne for en placering ved Årslev,« siger Johannes Flensted-Jensen.

Opgiver modstand

Railion Denmark, tidligere DSB Gods, har ligeledes ændret holdning, fremgår det af et brev.

»Med den skitserede shuntløsning, der skulle muliggøre kørsel til og fra Årslev med en forlængelse af køretiden på bane med 15 til 20 minutter, så er Årslev-alternativet imidlertid blevet væsentligt forbedret i forhold til tidligere driftsoplæg,« skriver direktør Per Tenstrand fra Railion Denmark.

Også Banestyrelsen har opgivet sin modstand under forudsætning af, at der etableres ekstra togspor til området.

»Effekten af et 3. spor igennem Brabrand til Årslev forudsættes at være at hastighedsnedsættelsen for persontogene helt undgås,« fremgår det af bemærkninger i et nyt brev fra Planlægningsdivisionen i Banestyrelsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen