Leder: Nye tider

DER SYNES efter de foreløbige meldinger at være almindelig tilfredshed blandt studerende, ansatte og ledelse på Aarhus Universitet over bredden i sammensætningen af den bestyrelse, der fra 1. februar næste år vil udgøre den fremtidige topledelse.

Valget af seks eksterne medlemmer er en vigtig brik i overgangen fra det nuværende internt valgte konsistorium til en professionel, traditionel bestyrelse, som også vil omfatte to repræsentanter for de studerende og tre for de ansatte ved universitetet. Disse fem medlemmer findes ved valg, der holdes midt i november.

Det er nye tider, men på den anden side har kendetegn ved universitetets udvikling i nyere tid netop været dynamik og vilje til forandring. Aarhus Universitet har, også renset for lokalpatriotiske overtoner, været en meget vigtig institution i kraftig vækst, præget af nytænkning og mod til at foretage utraditionelle skridt.

De studerendes talsmand er tilfreds med sammensætningen af den eksterne bestyrelsesgruppe, og det samme er rektor Niels Christian Sidenius:

»Aarhus Universitet er fagligt set et meget bredt universitet, og derfor er det godt, at den bredde også afspejler sig i sammensætningen af bestyrelsen,« siger han.

Det er unægtelig en buket af meget forskellige mennesker med vidt forskellige kompetencer, man har bedt indtræde i bestyrelsen:

Jens Bigum, administrerende direktør for Arla, der allerede nævnes som et sandsynligt bud til formandsposten. Sys Rovsing Koch, advokat og formand for Advokatrådet, Annette Kruhøffer, rektor for Amtsgymnasiet i Paderup i Randers, Johannes Riis, litterær direktør på forlaget Gyldendal, Arne Rolighed, administrerende direktør for Kræftens Bekæmpelse, og Arild Underdal, rektor for Oslo Universitet.

Der er grund til at tro på, at de med deres engagement, erfaring og individuelle syn på Aarhus Universitets udviklingsmuligheder kan tilføre ledelsen ny inspiration og sætte yderligere skub i institutionens positive udvikling.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen