Biomedico-firmaer skaber job i Århus

15 af Århus-områdets biomedico-virksomheder er optimistiske, når det gælder fremtiden.

I en undersøgelse lavet af kommunesamarbejdet "11 stærke erhvervskommuner i Århus-området", har 15 ud af områdets i alt 31 biotek-medicovirksomheder i oplyst, at de alene i det seneste år har oprettet 30 nye arbejdspladser.

De 15 virksomheder ser lyst på fremtiden og regner med at ansætte yderligere 129 medarbejdere. I dag er der beskæftiget 141 i de 15 virksomheder.

På samme måde forventer de en markant stigning i omsætningen.

Baggrunden for optimismen skal findes i miljøet omkring forskningen i Århus i blandt andet den nye biotekforskerpark, Skejby Sygehus og på Institut for Molekylærbiologi på Aarhus Universitet, oplyser de 15 virksomheder. Det får formanden for den østjyske brancheforening, Biomedico Forum, Klaus Kristensen, til at håbe på flere penge til området.

11 kommuner med

»Biomedico-branchen i Århus-området er åbenlyst på vej ud af isvinteren. Der er ingen tvivl om, at de lunere kapitalvinde snart begynder at strømme ind over området i form af flere investorer, hvilket øger virksomhedernes forventninger til fremtiden,« siger Klaus Kristensen.

"11 stærke erhvervskommuner" tæller Århus, Galten, Hørning, Hadsten, Hammel, Hinnerup, Odder, Rønde, Rosenholm, Ry og Skanderborg.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen