Lufthavnsplaner afgøres onsdag

Fremtiden for en international lufthavn kan slutte onsdag i næste uge, når Århus Byråd skal tage stilling til, om man principielt kan godkende, at lufthavnen placeres ved Thomasminde.

Byrådet er nemlig på forhånd delt i to lige store lejre, hvor den afgørende stemme tilhører socialdemokraten Hans Halvorsen, der har besluttet sig for, hvad han vil stemme, men først onsdag vil sige på hvad.

»Jeg har besluttet mig og vil forklare mit standpunkt på onsdag,« siger Hans Halvorsen.

Sagen for kl. 19

Borgmester Louise Gade siger, at sagen vil blive behandlet onsdag kl. 19 uanset, om man på det tidspunkt er nået til lufthavnssagen på dagsordenen.

»Det vil den blive af hensyn til de mange borgere, der er interesserede i sagen, så de har mulighed for at komme ind og overvære sagen eller sidde hjemme foran højtaleren,« siger Louise Gade.

For at planerne kan komme videre, skal der udarbejdes en vurdering af lufthavnens påvirkning af miljøet, en såkaldt VVM-redegørelse.

Det er Århus Amt, der skal forestå VVM-redegørelsen, og amtet har krævet, at Århus Kommune på forhånd tilkendegiver at ville huse lufthavnen.

S-ændringsforslag

Det har fået Socialdemokratiet til at stille et ændringsforslag, hvor man i stedet beder trafikminister Flemming Hansen komme med en principielt tilkendegivelse af, om han kan godkende placeringen ved Thomasminde - et forslag, som der også skal tages stilling til onsdag.

Dansk Folkepartis byrådsmedlem Brian Korsgaard er erklæret inhabil i sagen, hvorfor det er partiets førstesuppleant Jette Skive, der indtager partiets plads under onsdagens debat og afstemning.

»Vi støtter, at man godkender at gå videre, men kun hvis Det Midtjyske Lufthavnsråd selv betaler for VVM-undersøgelsen,« siger Jette Skive til JP Århus.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen