Kejserens nye klæder

VI KENDER alle Amanda. Pigen fra Kerteminde eller EDB-systemet i Arbejdsformidlingen (AF). Et system, der oprindeligt skulle koste 214 mio. kr., men har kostet 650 mio. kr., og som af eksperter dømmes til at være forældet om fem år.

Nu skal de fem største kommuner i samarbejde med Kommunedata (KDM) indføre et nyt IT-system, der skal gøre det lettere at være sagsbehandler i kommunen og forbedre servicen på arbejdsmarkedsområdet.

Aftale i Århus

I Århus er der allerede indgået en aftale til fem mio. kr. Det tidligere system hed KMD-Aktiv og skulle muliggøre elektronisk kommunikation til AF's AMANDA. På nær lige om aftenen og natten, når Amanda ikke har åbent.
Denne elektroniske udveksling af data bliver af stor betydning med indførelse af det enstrengede arbejdsmarkedssystem.

Et fælles hus, så de ledige i fremtiden kun skal henvende sig ved én skranke, hvad enten de er på kontanthjælp eller er medlemmer af en a-kasse. En fælles visitation og fælles kontakt til virksomhederne.

Vi ser det allerede i Århus og Greve.

Der skal etableres en fælles elektronisk kommunikation på tværs af kommunegrænser, AF-regioner, A-kasser og andre aktører. Det er med lidt bekymring, man tænker, om alle disse systemer nu også kan "tale" sammen.

Da AF blev lagt "død"

I de senere år er det, som om enhver kommune og offentlig institution har sin egen IT-skandale, og vi kan stadig huske, da Amanda lagde AF "død" for nogle år siden til stor ulempe for de ledige.

Nu blæser de politiske vinde mod det enstrengede system, og forskellige kulturer skal samarbejde. Også IT-kulturer.

Kommunerne investerer i nyt system.

Vi må håbe, det ikke bliver Kejserens nye klæder eller Amanda fra Kerteminde - »for når jeg så hitter min Amanda, er hun ka'ske lavet til skelet.«

Obduktionen af en anden AMANDA kostede over 400 mio. kr.

Med 176.900 ledige har vi ikke brug for flere fejltagelser.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen