Elaine Paige begejstrede

Knap 1400 havde mandag købt en billet til mellem 500 og 700 kroner for at høre musicaldronningen Elaine Paige i Musikhuset.

Hun ligner den diva, hun er, da hun glider ind på scenen.

Elaine Paige, musicalgenrens førstedame.

I den blomstrede, rosa kjole glimrer hun om kap med lyset, mens violinisterne i fællesskab med resten af det 45 mand store orkester skaber den helt rette stemning, indtil publikums bifald stilner af og sangerinden slår den første sang an.

»I don't know why I'm frightend...,« lyder det så.

Hårene rejser sig straks på armene, og de knap 1400 publikummer i Musikhusets Store Sal henfalder i stilhed, mens førstedamen lader sin stemme fylde rummet op. »As if we never said goodbye....« synger hun.

Så brager bifaldet igen løs.

Indtil Elaine Paige afbryder.

På dansk.

»Godaften mine damer og herre.«

Så slår hun over i engelsk.

»Det er dejligt at være tilbage. Jeg har altid godt kunnet lide Skandinavien. I aften vil jeg tage jer med på en rejse i musikkens verden. Og for bare en billets pris. Heldige mennesker,« ler hun ud i salen.

Publikum ler med.

De kan slet ikke lade være. Men de fleste er også forudindtaget og har betalt mellem 500 og 700 kroner for at opleve divaen live. Hun kan ikke skuffe, men hun gør det heller ikke.

Elaine Paige begynder på aftenens andet nummer.

»I get a kick out of you,« synger hun og høster igen et bifald.

Senere på aftenen synger hun også de store klassikere. "Memory"."From a distance" og "Don't cry for me Argentina", som Elaine Paige i øvrigt fik sit gennembrud med for præcis 25 år siden i London.

heidi.plougsgaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen