Sanne Salomonsen tog Århus med storm

Tre numre, så var publikum solgt. Sanne Salomonsen havde lovet det på forhånd, nemlig at få publikum op af Musikhusets bløde stole. Og det lykkedes mere end rigeligt.

I den udsolgte Store Sal gik et aldersmæssigt bredt sammensat publikum nærmest amok under koncerten, der formede sig som - endnu - en kroning af dansk rocks dronning. Og Super Sanne var selv begejstret.

»Jeg bad dem ikke om det en eneste gang. Det var simplethen fantastisk,« sagde en meget glad Sanne Salomonsen efter en mere end vellykket koncert i Musikhuset Aarhus lørdag aften.

Hendes bemærkning handlede om publikums yoyo-lignende bevægelser under koncerten.

Hun, som mange kalder "Den danske rockmama", havde inden koncerten garanteret, at hun og bandet nok skulle få århusianerne op af Musikhusets bløde blå stole, hvis bare de ankom med den rette "spirit".

Ved tredje nummer opnåede hun sit mål. Ånden kom over alle i den udsolgte sal. Ja, de gik fuldstændig amok. Alle rejste sig op for at danse til det første singleudspil "Teardrops in Heaven" fra Salomonsens nyeste album "Freedom".

Inden havde en flok unge i 30'erne på sjette række og enkelte kvinder rundt om i salen været oppe og klappe under koncertens andet nummer "How does it feel", der også stammer fra det seneste album.

Derefter bevægede det århusianske publikum sig ligesom en yoyo i takt til numrene, hvilket den meget veloplagte Sanne Salomonsen også kommenterede flere gange fra scenen.

Efter hver sang satte publikum sig ned, men når de havde hørt titlen på eller de første toner af næste nummer, rejste de fleste sig op igen for at klappe, danse og synge med.

Arbejdsløse koncert-stole

I andet sæt var stolenes funktion faktisk ikke til at få øje på. Alle stod op under sangene - med undtagelse af en stille trio "Don't give up" med korsanger Annika Askman og guitarist Morten Woods.

Det var især den 47-åriges sangerindes ældre hits som "Hvis du forstod", "Sæt Fri", "Voodoo", "Kærligheden kalder" og "Sui Sui", der fik den helt store begejstring frem hos det århusianske publikum.

Forventningens glæde

Allerede inden starten af koncerten var det tydeligt at mærke, at århusianerne havde glædet sig at se, høre og opleve Sanne Salomonsen live.

Sammensætningen af koncertgæsterne var desuden et klart udtryk for, at den musikalske monark favner bredt. Blandt publikum var alle aldre repræsenteret. Men de unge kvinder og sangerindens jævnaldrende udgjorde størstedelen af gæsterne.

Peace, love and understanding

Den 47-årige sangerinde sang koncerten i gang med titelsangen "My Freedom" fra det seneste Sanne-album. I baggrunden hang hendes logo et stort peace-tegn, der ind imellem indgik i koncertens imponerende lysshow.

Sanne Salomonsen havde i aftenens anledning taget sit fineste tøj og sit længste hår på. Hun var klædt i sort med en kraftig blå øjenskygge. Stramme sorte bukser, sort læderbælte, sort top og en hoftekæde i sølv.

Smitsomme rytmer fra Salomonsen

På scenen bevægede hun sig, som ingen anden 47-årige kan. Hun fyldte Musikhusts store sal med sådan en fantastisk energi, at ingen med rytme i livet kunne sidde stille i stolene.

Samtidig var der masser af bevægelse og aktivitet på scenen.

Gamle venner på scenen

Med sig havde Sanne Salomonsen den lokale Per Christian Frost på guitar, Søren Runge på keyboard og som kor, Lars Danielsson på bas, Morten Woods på bas og som kor samt Annika Askman på keyboard og som kor. Sanne havde desuden sin gamle ven og musikpartner Nikolaj Steen med som trommeslager. Som et af koncertens to ekstranumre sang de titelnummeret "It's okay" til den danske film Okay som duet.

Efter tyve forrygende og energifyldte sange var det tid til aftenens sidste nummer, der også stammede fra sangerindens gamle materiale.

Minderig midnatskoncert

Med nummeret "Den jeg elsker" gav Sanne Salomonsen, hendes gudbarn Jeff og bandet så meget gas på Musikhusets scene, at ingen i salen kunne være i tvivl om, at deres glæde ved at spille i Århus var mindst lige så stor som århusianernes glæde ved at opleve endnu en kroning af dronningen af dansk rock. Efter koncerten var der mere musik fra den danske konge-rockrække i Musikhuset. Nogle koncertgæster og Sanne Salomonsen udnyttede muligheden for at tage til after-rock med Poul Halberg Trio, der ved sin midnatskoncert på den nye foyerscene fik publikums tanker tilbage til tiden, da rockmama var en bly sanger-baby, blev opdaget og medvirkede i musicalen Hair. Det har været super, Sanne, lige siden!

anne.reinholdt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen