Dusør uden effekt i voldtægtssag

Efterforskningen af sexmishandlingen af en 28-årig kvinde i Botanisk Have er på vej ind i sin afsluttende fase. Som et sidste forsøg sendes gerningsmandens DNA-profil til udlandet.

En udlovet dusør på 75.000 kroner har ikke givet politiet de afgørende oplysninger, som kan fælde gerningsmanden til det brutale sexoverfald i Botanisk Have, der nær havde kostet en 28-årig kvinde livet.

»Pengene har ikke fået nogen til at henvende sig. Vi må konstatere, at de, som havde noget at bidrage med, tilsyneladende har henvendt sig, og at der ikke sker mere,« siger kriminalkommissær Bjarne Laursen.

Mange henvendelser

22 politifolk deltog i de første ugers efterforskning af drabsforsøget og sexmishandlingen af kvinden natten til den 31. august. Et par hundrede henvendelser med tips om mulige gerningsmænd sendte efterforskerne på overarbejde.

Efterhånden er alle muligheder afprøvet uden held, og i dag - to måneder senere - arbejder to kriminalfolk med sagen.

»Efterforskningen er på vej ind i sin afsluttende fase. To mand samler stadig op på løse tråde og kigger sagen igennem nok en gang for at sikre, at der ikke er noget, som vi har overset,« fortæller Bjarne Laursen.

Sagen henlægges ikke

Han understreger dog, at sagen ikke henlægges.

»Når vi ikke har mere at arbejde med, sættes sagen i bero. En kollega får ansvaret for sagen og vil have den liggende, så den hurtigt kan tages frem, hvis vi får nye oplysninger. Der vil gå meget lang tid, før den sag bliver henlagt,« siger han.

Århus Politi har efterhånden fået op mod 500 henvendelser i sagen. Mange borgere har peget på navngivne personer som mulige gerningsmænd, og det er blandt andet arbejdet med at undersøge disse personer, som har været meget tids- og mandskabskrævende.

Politiet fik i sidste måned en DNA-profil af gerningsmanden.

DNA-spor sendt videre

En sammenligning med registrerede danske kriminelles genetiske fingeraftryk har ikke givet resultat, og derfor har politiet nu via Interpol sendt profilen ud til 50 lande.

»Vi kan naturligvis ikke udelukke, at gerningsmanden er udlænding og måske var i Århus i forbindelse med skibstræffet Ship Ahoy. Hvis hans DNA-profil ligger et sted i udlandet, skal det forsøg naturligvis ikke være uprøvet,« siger kriminalkommissæren.

henrik.groenvald@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen