Råd satser på ny lufthavnsplacering

Det Midtjyske Lufthavnsråd lægger placering af ny lufthavn ved Thomasminde på is. I stedet satses nu på en placering ved Hammel. En kommunalreform skal bane vej for den politiske opbakning.

Erhvervsfolkene bag Det Midtjyske Lufthavnsråd, DML, erkender nu, at placering af en international lufthavn næppe længere lader sig realisere i Thomasminde. Rådet er derfor åben for andre placeringsmuligheder i Østjylland.

»Vi har ikke givet op, men med beslutningen i Århus Byråd er det på tide at se nærmere på andre af de muligheder, Århus Amtsråd har udpeget. Men det er stadig udgangspunktet, at en bæredygtig international lufthavn skal placeres i Århusområdet grundet den høje befolkningskoncentration her. I den forbindelse vil det være nærliggende at se på de placeringer omkring Hammel, amtet tidligere har peget på,« siger formanden for DML, Grundfos-erhvervsmanden Niels Due Jensen.

Kommunalreformen vil hjælpe

Han beklager, at planerne med byrådsbeslutningen umiddelbart er strandet politisk.

»Men det er vores indtryk, at den kommende amts- og kommunalreform vil skabe en ny situation, når en ny storregion er på plads, formentlig i 2007. Idégrundlaget vil blive videreudviklet og ført ud i livet den dag, hvor der kan mobiliseres et tilstrækkeligt flertal af erhvervsvenlige politikere i den nye Århus-regionen,« mener Niels Due Jensen.

I Hammel vækker Niels Due Jensens planer ikke begejstring hos den konservative borgmester Ole Brøkner. Han afviser lufthavnsplanerne.

»Personligt synes jeg ikke, det er en god idé, og det jeg tror heller ikke, at byrådet synes. Desuden finder jeg det helt useriøst, at DML ikke har gjort sig den ulejlighed at sende et stykke papir til os med et oplæg, så vi ved, hvad de taler om,« siger Ole Brøkner.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen