Leder: Feriefrygt

DET ER som regel ikke vanskeligt at finde noget at frygte.

Forældrenævnet, der repræsenterer forældre med børn i århusianske daginstitutioner, frygter nu næste års ferielukning.

Fordi der skulle findes besparelser på budgettet, besluttede Århus Byråd at indføre en fælles ferielukning, så kun enkelte institutioner holder åbent.

Forældrenævnet har gennemført en undersøgelse, der viser, at fire ud af fem børnefamilier måske ikke kan holde fri i de fire sommeruger, det drejer sig om. Man medgiver dog, at nogle familier måske har svaret negativt som en protest mod sommerlukningen. Under alle omstændigheder kan det måske blive et problem for nogle familier at få enderne til at nå sammen. Man tager så sandelig sorgerne på forskud!

Beslutningen om at ferielukke, som rådmand Flemming Knudsen står bag, er ikke taget ud af den blå luft:

I andre byer, f.eks. Silkeborg, har man allerede ordningen, som kører uden nævneværdige problemer.

Sikkerhedsventilen er, at nogle institutioner holdes åbne for de børn, der af den ene eller anden grund ikke kan passes af forældrene i de fire uger. Erfaringen siger, at fremmødet i nogle institutioner er meget beskedent i sommerperioden:

»Vi kender eksempler på, at to børn går med syv pædagoger i sommerferien, og det er ikke hensigtsmæssigt,« siger rådmand Flemming Knudsen. Han peger desuden på, at forældre, der får passet deres børn hos dagplejemødre, allerede nu må finde sig i ferielukning - uden at det har medført klager.

Det beroliger dog ikke forældrenævnets formand Thomas Bech Pedersen, som har endnu et forhold at frygte:

»Alt andet lige vil det betyde, at flere børn skal flyttes til fremmede institutioner, og det betyder en ringere kvalitet.«

Al denne udtalte frygt ligner mest af alt flæberi. De århusianske daginstitutioner har fortsat en standard målt i forhold til de fleste danske kommuner, som vi kan være tilfredse med.

Det er sandsynligvis også opfattelsen blandt et stort antal af forældrene.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen