Håndbold: Passive Århus GF i stormvejr

Tabere trøster sig ofte med, at det ikke er nogen skam at tabe til et bedre hold. Således heller ikke Århus GFs spillere, der fik en lektion på 35-44 af GOG i en uhyggelig stærk udgave.

Alligevel er der dele af præstationen, som århusianerne bør skamme sig over efter massakren i Gudme.

Man vinder ikke håndboldkampe på liganiveau, når man ikke tackler. Det faktum har været samtaleemne efter de tre seneste nederlag, men det bliver stadig ved snakken. De tørre, ubarmhjertige fra statistikken fortæller det hele. To gule kort og ikke én eneste udvisning blev det til for den århusianske flinkeskole.

Forsvarsspillet svigtede totalt. Det gav i sagens natur svære betingelser for de to målmænd, Lars Juul Mikkelsen og Christian Gottrup. Forsvar eller ej. Man bør forlange et minimum af redninger, men sølle fire - alle af Lars Juul - var hvad ankermændene bidrog med i 60 minutter. Til sammenligning var de fynske keepere oppe på 23 redninger tilsammen. Og GOG-forsvaret var bestemt heller ikke dirkefrit.

»Man kan altid diskutere, om det var hønen eller ægget, der kom først. Men det er ikke til diskussion, at min indsats var håbløs,« sagde en meget utilfreds Lars Juul Mikkelsen efter kampen.

Han var hurtigt omklædt og lignede en mand, der ikke ligefrem glædede sig til busturen hjem fra den fynske landsby, hvor husene trods alt ligger endnu mere spredt end Århus GFs forsvarsspillere.

»Vi blev snydt igen og igen i vores forsvar. GOG havde højere klasse end os. Jeg gider ikke bruge statistikken over advarsler og udvisninger som bevis på vores problemer. Det handlede ikke om hårdhed. De udspillede os. Så enkelt var det egentligt,« sammenfattede Erik Veje Rasmussen.

Han virkede ikke så nedtrykt, som hovedparten af hans spillere. Efter tre grumme nederlag i træk håbede Veje Rasmussen, at kampen ville markere et vendepunkt. Trods nedsablingen i 2. halvleg. fik han til dels, hvad han kom efter.

Gode screeninger

Angrebsspillet var glimrende i stort set hele kampen.

De første 30 minutter sluttede 18-18 og havde Århus GF som et hurtigt spillende og kvikt kombinerende hold.

Kasper Søndergaard var fremragende på højre back, og inde på stregen satte Robert Gunnarsson fornemme screeninger, og udnyttede sikkert de mange indspil fra især Henrik Hansen og Jan Paulsen.

»Jeg er ikke nær så deprimeret, som efter kampen mod TMS Ringsted for 14 dage siden. Det skyldes alene vores gode angrebsspil. Der var i store perioder noget af den omtanke og vilje, som jeg har efterlyst. Der er bestemt gode ting at tage med fra denne kamp, og det skal vi huske at gøre,« fastslog Veje Rasmussen.

Nye problemer kan dog ligge og vente forude. Kort før tid fik anfører Jan Paulsen et kraftigt slag på hånden af GOGs Kasper Nielsen. Slaget ramte tommelfingeren, der så helt forkert ud efter kampen.

»Jeg har aldrig prøvet sådan noget her før, men det ser altså ikke for godt ud. Nu tager jeg direkte hjem på skadestuen for at få den fotograferet. Den skal være i orden til på lørdag,« sagde Jan Paulsen.

Dér venter Team Helsinge i en på papiret overkommelig opgave i Arenaen. Det kræver dog elementære ting, som tacklinger og målmandsredninger.

dan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen