Håndbold: Ligadrømme i Skovbakken

Efter seks sejre i træk er Skovbakkens håndboldherrer i 1. division ved at spille sig ind i feltet af oprykningskandidater. I går gik det udover Thisted, der blev sendt tilbage til Thy med et nederlag på 30-15.

Der er langt fra Arenaens lyse og venlige arkitektur til de katakomb-lignende gange under jorden i Vejlby Risskov Centret hvor Hal 3, der mest af alt minder om en udhulet mursten, udgør hjemmebanen for Skovbakkens 1. divisionsherrer.

Og i årevis har der på det sportslige niveau været lige så langt fra Skovbakkens herrer til toppen af dansk herrehåndbold. At det ikke altid har været sådan giver et par store fotostatuer i cafeteriet vidnesbyrd om.

Holdbilleder af klubbens danske mestre fra henholdsvis 1962 og 1982 fortæller om en tid, hvor Skovbakken havde sin plads i toppen af det danske håndboldhierarki.

Kurs mod toppen

Men Arenaen og de andre pompøse hjemmebaner for landets TDC-ligahold kan i næste sæson risikere at blive hjemsøgt af Skovbakkens herrer. I hvert fald har de gulblusede fra det nordlige Århus direkte kurs mod toppen af den næstbedste række, hvor førstepladsen giver direkte adgang til det fineste selskab, og de næste to pladser betyder kvalifikationskampe om en plads i TDC-ligaen.

Med søndagens overbevisende sejr på 30-15 over Thisted IK konsoliderede Skovbakken sin andenplads i rækken og er kun overgået af storsatsende Viborg HK med Ulrik Wilbek i spidsen.

»Vi har et hold der, når det spiller godt, kan begå sig mellem de nederste to-tre hold i ligaen, så jeg er ikke bange for den matchning. Tidligere har holdet ikke været stabilt nok, men i de sidste måneder har spillerne vist en stabilitet, der berettiger til at tro på noget stort. Foreningen skal også være klar til det. Den snak har vi slet ikke taget endnu, men det bliver vi nødt til på et tidspunkt,« siger Lars Jacobsen, der sammen med Jens Bruun udgør et velfungerende trænerteam for Skovbakken.

»Glem alt om oprykning og oprykningsspil, for der kan stadig nå at ske en masse i den her række,« siger Jens Bruun og understreger, at holdet ikke har som mål at rykke op.

»Det er vores mål at få alle de point, der er mulighed for. Målet er hele tiden at vinde den næste kamp, og indtil nu er det lykkedes seks gange ud af syv. Fortsætter det sådan kan der ske hvad som helst,« siger Jens Bruun.

De to trænere peger selv på den øgede konkurrence i truppen, som en af de væsentligste grunde til at holdet har hævet niveauet og fået større stabilitet i denne sæson.

Op til denne sæson fik Skovbakken tilgang af syv nye spillere, og i kampen mod Thisted viste specielt målmand Rasmus Hemmer-Hansen, venstrefløjen Claus Sevel og den store bagspiller Morten Jensen, at Skovbakken har fået flere strenge at spille på. Efter en første halvleg absolut på det jævne gik hjemmeholdet til pause foran med 12-7, og der var ikke meget ligasnit over præstationen i de første 30 minutter.

Mange kontraangreb

I anden halvleg blev det væsentligt bedre, i takt med, at Thisted faldt mere og mere ud af kampen. Skovbakkens 6:0-forsvar stod stærkt, og de skud, der kom forbi forsvaret, tog Rasmus Hemmer-Hansen sig af med stor sikkerhed. Det skabte basis for en del kontraangreb, og på et af de mere spektakulære af slagsen scorede venstrefløjen Anders Jepsen på vip på udkast fra sin egen målmand til 26-12. En detalje, der bestemt hører hjemme på højeste niveau.

Manager for herreholdet Heini Langkjær var da også særdeles tilfreds efter kampen.

»Vi vil gerne være med til at præge rækken, og hvis spillerne kvalificerer sig til oprykningsspil, går vi efter at rykke op. Det kan betyde nogle udfordringer på det organisatoriske, men det må vi se på til den tid. Vi er en del af Aktieselskabet bag SK Århus, så vi kan selvfølgelig trække på de erfaringer de har med et dameligahold. Vi har været med i toppen af rækken i flere år, men kun en gang har vi spillet om oprykning. I år vil vi gerne tage det sidste skridt,« siger Heini Langkjær.

Kampen mod Thisted gav ikke et svar på, om Skovbakken har kapacitet til at begå sig blandt de bedste. Dertil var modstanden simpelthen for dårlig. Det vil den med garanti ikke være, når Skovbakken spiller næste hjemmekamp, der meget passende er flyttet til Arenaen. Modstanderen onsdag den 26. september er nemlig Viborg HK.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen