Håndbold: Krisestemning i SK Århus

Det skulle have været en festlig fredag aften med hele TV-Danmark som gæster. I stedet blev det en syngende lussing til SK Århus. Cheftræner og sportschef kritiserer spillernes indstilling og varsler ændringer i truppen.

Så skete det igen. Netop som byens bedste håndboldkvinder havde en gylden chance for at vise sig frem fra deres bedste side, blamerede de sig selv og blev spillet baglæns ud af egen hal. Direkte på TV med omkring 450.000 seere som vidner. Foruden de mange, der var mødt op i Vejlby Risskov Hallen fredag aften for at se SK Århus spille pokalsemifinale mod Ikast/Bording. Århusianerne tabte 31-18, og midtjyderne er dermed klar til den tredje pokalfinale i træk.

Efter kampen var der dybe panderynker og fortvivlede træk i ansigterne hos cheftræner Kristjan Halldorsson og sportschef Henrik Jørgensen. Ikke så meget over et nederlag til det midtjyske verdensklassehold, men i langt højere grad over den indsats og indstilling spillerne lagde for dagen. Eller snarere mangel på samme.

»Jeg finder mig ikke i den indstilling. Det er fuldstændig uacceptabelt,« sagde Kristjan Halldorsson, efter han havde vendt kampen med sine spillere bag lukkede døre.

»Jeg evaluerer hele tiden vores kampe med sportschefen, og det vil vi også gøre i denne situation. Men det er klart, at vi ikke kan komme videre med den indsats og indstilling, som spillerne viser i dag (fredag, red.). Nye spillere kan blive løsningen, men det er i sidste ende klubbens beslutning,« sagde Kristjan Halldorsson og lignede en mand, der havde fortrudt springet til dansk klubhåndbold.

»Nej, det har jeg ikke. Jeg er kommet her for at bringe klubben videre, men hvis vi fortsætter sådan her, bliver det en kamp om overlevelse igen. Vi blev ydmyget på hjemmebane, og det er vanskeligt at sætte ord på vores indsats. Men jeg vil ikke finde mig i sådan en præstation igen,« sagde Kristjan Halldorsson og blev bakket op af SK Århus sportschef.

»Der er ikke i sig selv noget galt i at tabe til Ikast/Bording. Men der er en hel del gal med måden, det skete på. Der er alt for få spillere, der rammer topniveauet, og samtidig for få, der tager arbejdshandskerne på og slås for det. Vi skal have gjort noget ved indstillingen, og selvfølgelig ser vi os om efter nye spillere. Men vi tager ikke til VM i Kroatien og kommer hjem med fire nye spillere. Omvendt er vi parate, hvis den rigtige spiller viser sig, og jeg er ikke i tvivl om, at vore sponsorer også vil synes, det vil være en fornuftig investering, hvis den eller de rigtige spillere dukker op,« sagde Henrik Jørgensen og understregede, at eventuelle nye spillere skal være markante forstærkninger, dels på det spillemæssige og dels i forhold til arbejdsvilje.

TV-kamp mod Slagelse

Med nederlaget i pokalturneringen kan SK Århus nu koncentrere sig om at få succes i håndboldligaen. Selv om SK Århus har overrasket med flotte sejre over Randers HK og GOG, ligger holdet placeret som nummer 10 i håndboldligaen, og dermed lige akkurat over nedrykningsstregen. Og der er ikke umiddelbart udsigt til point i den næste kamp, når Slagelse med alle deres verdensstjerner kommer på besøg i Arenaen næste onsdag. En kamp, der også bliver vist direkte på TV.

»Vi rykker ikke ud. Det er ikke aktuelt. Men vi skal slide hårdt i det, og efter kampen mod Slagelse har vi en lang VM-pause til at få trænet hårdt med specielt vores angrebsspil. Vores forsvar er blevet godt, og vi har en god målvogter, men i den anden ende er det ikke for godt. Vores spillere kan stort set de samme ting som alle andre, når de træner. Men det kikser med at få det bragt ind på banen i kampene, og det skal vi bruge den lange pause til at få ændret på,« sagde Henrik Jørgensen.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen