Kaniner mishandlet til døde på Fritidsgården

For anden gang på en måned blev kaninerne på fritidshjemmet Fritidsgården tirsdag aften eller nat udsat for dyremishandling.

For anden gang på en måned blev børn, forældre og personale mødt af et makabert syn, da de tidligt onsdag morgen mødte op på Fritidsgården på Hjulbjergvej i Højbjerg. I toppen af fritidshjemmets flagstang hang en død kanin bundet op i bagbenene.

Kaninen var fjernet fra et af børnenes kaninbure, som ukendte gerningsmænd havde brudt op i løbet tirsdag aften eller nat.

»Nu har jeg arbejdet med børn og dyr i en menneskealder, men jeg har aldrig forstået, hvordan nogle kan få sig selv til at mishandle dyr på den her måde. Det er så formålsløst. Jeg har svært ved at sætte flere ord på,« siger Fritidsgårdens souschef Erik John.

Hestemishandling

Sidste sommer kastede ukendte personer ved flere lejligheder sten og brændeknuder efter to heste på Fritidsgården, og det er kun tre uger siden, at fritidshjemmets kaniner sidst var udsat for dyremishandling. Flere kaninbure blev dengang brækket op, og to kaniner måtte efterfølgende aflives, da de havde været udsat for så brutal en behandling, at flere af dyrenes knogler var brækket.

Episoden fik Fritidsgården til at hyre et vagtværn til rundering i aften- og nattetimerne, men det kunne altså ikke forhindre endnu et overgreb på kaninerne.

»Det er sørgeligt, at nogen mennesker kan opføre sig sådan, og det er trist, at man skal overveje hegn, vagtværn og videovervågning for at passe på børnenes dyr. Alternativet er, at vi stopper med at have dyrene, men det ikke være rigtigt, at nogle tåber skal ødelægge det for alle andre,« siger Erik John, der straks meldte episoden til politiet.

Hele onsdagen var børn og personale travlt beskæftiget med at bygge nye bure, så kaninerne fremover kan leve i sikkerhed indendørs. Èn efter én flyttede børnene deres kaniner, og lagde ekstra halm i de nye bure for at trøste kaninerne.

Niårige Andreas Birkedal har haft sin kanin i et år, og han er godt og grundigt træt af, at kaninerne bliver mishandlet.

Håber på politiet

»Det er utroligt, at vi ikke kan have vores dyr i fred, og jeg håber, at politiet får fat i dem, som har gjort det her,« fortæller han, mens han kæler for kaninen Scooby.

Den døde kanin i flagstangen boede i samme bur som Scooby, og da Andreas hørte om mishandlingen onsdag morgen spurtede han straks ned til det ødelagte bur.

»Jeg kunne med det samme se, at lågen var flået af, men heldigvis sad min kanin stadig i buret. Den var helt bange, og sad bare og rystede, indtil jeg tog den op,« fortæller Andreas Birkedal. Efter sidste episode for tre uger siden, fandt han kaninen ude på den nærliggende fodboldbane,

»Nu tager jeg den med hjem i nat, så den ikke kommer noget til. Den har brug for at blive trøstet efter det her.«

Århus Politi efterforsker sagen, og er meget interesseret i at høre fra vidner. Politiet kan kontaktes på tlf. 87311448.

nikolaj.worm@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.