Udvidet storcenter skærper konkurrencen

Tilstrømningen af kunder var enorm, da det udvidede og moderniserede Storcenter Nord onsdag åbnede.

Kampen om forbrugerne er skærpet endnu mere med åbningen onsdag af et udvidet og moderniseret Storcenter Nord.

En åbning, der blev et sandt tilløbsstykke med skønsvis 4.000-5.000 kunder i de første to timer efter åbningen kl. 7.

Centret har efter 15 måneders byggearbejder fået yderligere 20 specialbutikker, så Storcenter Nord nu omfatter 59 butikker plus byens største Føtex supermarked.

Dertil kommer, at man trods inddragelse af parkeringsarealer til udvidelsen af centret ud mod Paludan-Müllers Vej fortsat tilbyder 1.000 gratis parkeringspladser.

Netop muligheden for så godt som altid at kunne finde en gratis parkeringsplads er en væsentlig faktor, når det gælder om at tiltrække kunder, vurderer Henri Schlosser:

»Vort udvidede storcenter får nok butikkerne generelt i midtbyen som konkurrenter. Når der er flot sommervejr har vi ikke så mange kunder som i city, men på regnvejrsdage og andet dårligt vejr står vi stærkt,« siger Henri Schlosser.

Han mener, at mange folk tager til bymidten for at hygge sig og ose lidt, »men når det kommer til den alvorlige del med at købe ind, står dagligvarer som regel øverst på huskesedlen, og så er mulighederne for at handle i bymidten små. Og hvem vil gerne betale et lille kreditforeningslån for at kunne parkere bilen? Derfor vil mange køre forbi Storcenter Nord på hjemvejen,« vurderer den 61-årige centerchef.

I flere af de 20 ny butikker blev der arbejdet til efter midnat, ja sågar til kort før åbningen, for at få alt klar med butiksindretning og varer på hylderne. Tre butikker i det "gamle" center ligner frem til 1. september outlets, for først efter den dato får de ny lejere lov til at lade håndværkere gå i gang med at indrette ny butikker. Kun et lejemål er endnu ikke udlejet, men der forhandles.

De første tilbudsjægere havde soveposer med, da de tirsdag aften som de første stillede sig i kø ved indkøbscentrets hovedindgang. Og da borgmester Nicolai Wammen (S) kl. 7 klippede en rød snor over og erklærede det udvidede og moderniserede center for åbnet, var pladsen foran indgangen fyldt med kunder, ligesom der var en 30 meter lang kø med forventningsfulde mennesker.

Desuden var der mindre køer ved alle de øvrige 16 indgange til centret, som blev åbnet fem minutter over syv. Med så mange folk i centret var der også pæne køer ved kasseapparaterne.

Flere af butikkerne havde meget fine åbningstilbud, og de blev overrendt straks ved åbningen af centret. Selv om det så kaotisk ud, så havde butikkerne styr på køerne ved til dels at dele numre ud og lukke kunder ind i hold.

Overalt onsdag så man vagtpersonale fra Dansikring. Hvor mange, betragtes som en forretningshemmelighed. Foruden de uniformsklædte vagtfolk var også en hel del i civil på arbejde - hyret af butikker, som erfaringsmæssigt har problemer med butikstyve.

Til og med søndag er der i åbningstiden adskillige underholdende indslag i storcentret. F.eks. lørdag, når den britiske Oopsie Mamushka String Quartet spiller kl. 11, 13 og 15 på scenen ved hovedindgangen:

»Jeg hørte kvartetten i Covent Garden og faldt pladask for deres musik og fortolkning af klassiske værker. De fire musikere flyves ind med Ryanair, men da luftfartsselskabet ikke i disse terrortider vil lade musikerne tage deres musikinstrumenter med som håndbagage, så har jeg måttet leje instrumenter på Sjælland,« fortæller Henri Schlosser.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.