Sygehussalg fremskyndes

Et enigt Århus Amtsråd vil fremskynde salget af Aarhus Amtssygehus mest muligt, så der bliver penge til at fortsætte projekteringen af storsygehuset i Skejby, der skal samle de århusianske sygehuse om få år.

Planlægningen af den såkaldte masterplan for at samle de nedslidte århusianske sygehuse i en ny sygehusby ved Skejby Sygehus er nu så fremskreden, at der er behov for at forberede et EU-udbud af bygherrerådgivning og udarbejde et egentlig dispositionsforslag for sygehusbyggeriet.

Eksterne rådgivere

Men for at komme videre med planerne skal der snarest penge til, og derfor indstillede et enigt Århus Amtsråd i går, at salget af det tidligere Aarhus Amtssygehus påbegyndes med hjælp fra eksterne rådgivere hurtigst muligt.

Samtidig godkendte amtsrådet, at masterplanen forsøges gennemført væsentligt hurtigere end de 15 til 20 år, som Århus Amt oprindeligt har planlagt for sygehusbyen i det nordlige Århus, der ad åre vil blive det største sygehus i hele Skandinavien.

Planlægningsarbejde for byggeriet har været i gang siden foråret 2005, da »Masterplansekretariatet« blev etableret, men fra årsskiftet skal tilsynet med projektet overtages af de 41 politikere i regionsrådet i Region Midtjylland.

Flot affyringsrampe

»Vi har i Århus Amt bygget en flot affyringsrampe for det kæmpestore projekt, og efter Århus Byråd i sidste uge godkendte planerne og solgte arealer til sygehusbyen henstår nu blot de sidste forhandlinger om fordelingen af sygehusspecialerne mellem sygehusene. Derfor haster det også med at finde penge til den videre finansieringen af projektet, og her kommer en fremskyndelse af det besluttede salg af amtssygehuset ind,« forklarede formanden for amtets sundhedsudvalg, Carl Johan Rasmussen (S).

SF's ordfører Bente Nielsen slog dog fast, at salget godtnok kan fremskyndes, men at de indgåede aftaler i amtsrådet herom for et par år siden stadig skal overholdes.

»Bygningerne må samtidig ikke overtages af bl.a. privathospitaler. Den aftale står stadig ved magt,« sagde Bente Nielsen med henvisning til de konservatives Benny Jensen, der mente salget skulle gennemføres hurtigst muligt og med færrest mulige klausuler.

»Det mest gunstige tidspunkt til et salg af disse bygninger må være netop nu, men det bliver op til regionen i sidste ende at beslutte, hvem man vil sælge til,« fastslog Benny Jensen.

Trekantssamarbejde

Amtsrådet slog samtidig fast, at det er vigtigt, at den videre planlægning gennemføres som et trekantssamarbejde mellem forvaltningen i Region Midtjylland, ledere, medarbejdere og brugere på sygehusene i Århus samt de eksterne rådgivere i form af arkitekter og ingeniører mv.

Den gennemgående bygherrerådgiver udvælges gennem et EU-udbud, og forventes at bestå af et konsortium af arkitekt- og ingeniørfirmaer.

Ændring af lokalplan

Det fremgik også af amtsrådets beslutning, at der er behov for at ændre lokalplanen for ejendommen i Tage-Hansens Gade, for at sygehusbygningerne kan anvendes til andet formål.

»For at vi kan opnå det bedst mulige salgsprovenu vurderes det at være hensigtsmæssigt, at amtet og regionen selv medvirker til at udforme grundlaget for den fremtidige anvendelse af ejendommen i samarbejde med en ekstern rådgiver med erfaring inden for området. Alternativt vil salget af ejendommen uden en afklaring af den fremtidige anvendelse medføre en usikkerhed for køberen, hvilket kan resultere i en lavere pris,« understreger Carl Johan Rasmussen.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.