Varieté er til for århusianere

Nyt show med Jette Torp og gemalen Klaus Wunderhits er primært tilegnet århusianere men turister må også gerne købe billet.

Ægteparret Jette Torp og Klaus Wunderhits slår for andet år i træk de humoristiske og melodiske pjalter sammen, når de fortsætter sidste års succes som varieté-stjerner i Tivoli Friheden.

»Det var en glædelig overraskelse for os sidste år, at det lykkedes at trække så mange århusianere væk fra Webergrillen. Det ved man jo aldrig på forhånd,« siger Klaus Wunderhits alias husbond Claus Pilgaard i en pause i øvelokalet.

Han lover, at dette års "Varieté 007" først og fremmest er tilegnet århusianerne.

»Showet er tænkt "indefra". Det er til folk fra din egen by. Vi fandt åbenbart et godt koncept, hvor vi valgte at arbejde med ting, som vi hver især brændte for. Det var ikke noget, nogen revyforfatter havde fundet på, det kom fra os selv. Og det var ikke bundet op på aktuelle emner. Det virkede da også på responsen, som om vi fik genoplivet varietégenren,« vurderer Claus Pilgaard.

Succes

Succesen fik Morgenavisen Jyllands-Postens garvede revy-anmelder Jørgen Hansen til at konkludere: »Det er en varieté, der nok overholder genrens formkrav om det varierede, men som også er en hurtig, moderne version, som på samme tid er lattermild, grinagtig, rørende og meget musikalsk. (...)Tempoet er forrygende, og overraskelserne står nærmest i kø for at komme til i en forestilling, der sine steder foregiver at være kaos, men i virkeligheden uden tvivl er gennemarbejdet.«

»Vi ramte åbenbart noget, anmelderne savnede,« vurderer Claus Pilgaard.

Hvor sidste års show blev afviklet 12 gange over fire uger (hver fredag-lørdag), lægger ægteparret i år lidt større brød op.

18 forestillinger hver torsdag, fredag og lørdag i seks uger fra torsdag den 24. maj.

»Hvad Århus-vinklen angår, var vi ude i Europa for at se på artister til forestillingen. Og så ville skæbnen, at jeg stødte på en gammel bekendt, jeg kan huske fra studenterrevyen. Anders Ørskov her fra byen. Og efter en god snak blev vi enige om, at der var masser at hente i det samarbejde,« siger Pilgaard.

Landskendt

Anders Ørskov blev landskendt som den halvskøre psykolog Elrik Nørmo, som på et tidspunkt deltog i et af TV2s mange talentshows og nåede helt til finalen til publikums og Bubbers store begejstring.

»Det samarbejde er så nyt, at han ikke nåede med på pressebilledet.«

I øvrigt medvirker The Mikkels Orchestra formentlig klædt på i bedste James Bond-smokings.

Når I nu har 007 i titlen, må I også have en favorit James Bond?

»Ja, jeg er til Roger Moore.«

???? Den firser-fimsede afart af verdens bedste agent
?

»Nå. Jeg kan godt høre, det måske ikke sælger så mange billetter. Men jeg var altså for ung til at holde af Sean Connery. Han var outdated, da jeg begyndte at se Bond. Jeg er vokset op med Moore. Men du må vist hellere få Jette.«

»Hallo. Det er Jette. Ja, jeg er også mest til Roger Moore...«

!!!

»Men jeg må erkende, at som kvinde har jeg et blødt punkt for ham den nye Craig. Han er ret fantastisk. De der stålblå øjne skal man være kvinde for at se kvaliteten i...«

Kommende sæson

Tivoli Friheden har i øvrigt netop udsendt sit underholdningsprogram for den kommende sæson.

En række af kunstnerne vil have ganske let ved at huske Sean Connerys debut som James Bond. På programmet er Hermans Hermits, The Drifters og en Twist & Shout-aften med bl.a. Brian Poole fra The Tremeloes.

De øvrige tilbud indeholder bl.a. Tommy Kenter, Johnny Logan, et helt show med gamle, danske melodi grandprix-stjerner, samt en aften med den århusianske cabaret-sanger og skuespiller Victor Marcussen

anders.lange@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.