Bears vinder grundspil

Daniel Meltesen fik comeback i sejren over AaB.

Bakken Bears har været det klart bedste hold i ligaen i denne sæson, og nu er det sikkert og vist, at bjørnene også bliver vindere af grundspillet. Med 34 point efter 18 kampe kan Bakken Bears nu ikke længere hentes af Svendborg på andenpladsen.

De århusianske bjørne havde kun brug for en enkelt sejr i de sidste fem kampe i grundspillet for at sikre førstepladsen, og den kom som ventet i gårsdagens hjemmekamp mod AaB med 98-80. Sidst de to hold mødtes i Aalborg blev det en meget lige kamp, der først blev afgjort inden for de sidste tre minutter. Så spændende blev det aldrig i gårsdagens opgør, som Bakken Bears vandt sikkert.

AaB lagde ellers godt ud og kom hurtigt foran med 4-0, før hjemmeholdet kom ordentligt i gang.

Men da det skete, var der heller ingen tvivl om, hvem af de to hold der var bedst. Bakken Bears holdt nordjyderne væk fra kurven i over fem minutter og scorede 14 point i træk til stillingen 14-4. Herefter virkede det lidt som om, at hjemmeholdet slappede af. Gnisten og intensiteten faldt mærkbart i resten af perioden og blev ikke meget bedre i de næste 10 minutter. Det smittede af på de 692 tilskuere, som ikke overanstrengte hverken håndflader eller stemmebånd i første halvleg.

Bears mod Paez

I anden halvleg kom der mere gang i opgøret. Både på banen og på tilskuerpladserne. Spillerne fra Bakken Bears havde nu noget mere gejst over sig og satte tempoet en del i vejret.

Forspringet blev hurtigt øget til 20 point, som bjørnene holdt matchen ud.

Kampens helt store oplevelse var AaBs Anthony Paez. Det lykkedes slet ikke for hjemmeholdet at stoppe amerikaneren, som var her der og alle vegne og scorede stort set efter behag. Havde han ikke været på holdet, var AaB nok blevet sendt hjem til Aalborg med en noget større lussing end tilfældet var. I slutningen af opgøret var det reelt Bakken Bears mod Anthony Paez. Denne sæsons topscorer i ligaen lavede 19 af AaBs 24 point i fjerde periode og intet mindre end 43 point i alt det højeste antal point scoret af den samme spiller i denne sæson.

Slutresultatet blev 98-80 til Bakken Bears, hvilket lige akkurat ikke var nok til, at samtlige tilskuere kunne gå hjem med en gratis billet til næste hjemmekamp mod Horsens IC. Det havde været tilfældet, hvis hjemmeholdet havde lavet bare to point mere.

I opgøret var der comeback til Bakken Bears 208 centimeter høje centerspiller Daniel Malthesen. Han har haft en meget uheldig sæson, hvor han har siddet uden for næsten hele tiden med lyskeproblemer.

Meltesen halvskadet

Seneste pause var på cirka fire uger, men nu skulle han endelig være tilbage på holdet, hvor han hurtigst muligt skal i form inden slutspillet. I kampen mod AaB, som var hans blot fjerde i sæsonen, blev det til 13 point, og han var glad for at være tilbage.

»Jeg er godt tilfreds med mit eget spil i dag. I min seneste hjemmekamp lavede jeg kun en enkelt point, så det var en stor forløsning at spille godt i dag,« sagde Daniel Meltesen efter kampen og understregede, at han ikke er helt oppe i omdrejninger endnu.

»Jeg er faktisk stadig halvskadet, så jeg tager kun små spæde skridt fremad. Men når først slutspillet går i gang, så er jeg helt klar,« lovede den store centerspiller.

anders.elleby@jp.dk

Basketligaen

Bakken Bears AaB 98-80 (48-37)

Tilskuere: 692

Bakken Bears: Casper Hesseldal 17, Andre Heard 14, Daniel Maltesen 13, Nicolai Iversen 12 , Asger Nielsen 11, Andreas Jakobsen 10, Mads Nyboe 7 , Søren Ege 6, Andreas Jørgensen 5, Jeppe Jensen 3

AaB: nthony Paez 43, Marcus Watts 21, Christian Thomsen 7, Mads Larsen 5, Mikko Riipinen 4

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen