Lovligt at reklamere for hjemmeplejen

Statsforvaltningen har afgjort, at det var fuldt lovligt, da den nu afdøde ældrerådmand Niels Erik Eskildsen (SF) lancerede en skatteyderbetalt millionkampagne for den kommunale hjemmepleje.

Der er intet i vejen for at bruge et millionbeløb på en kampagne for den kommunale hjemmepleje.

Det har Statsforvaltningen Midtjylland - afløseren for det tidligere Århus Statsamt - afgjort, efter at Venstre stillede spørgsmålstegn ved lovligheden af en kampagne, som nu afdøde rådmand Niels Erik Eskildsen (SF) lancerede i sensommeren 2005.

Trukket i langdrag

Venstres byrådsmedlem Kate Runge forstår ikke afgørelsen.

»Det handlede ikke bare om en kampagne for hjemmeplejen, men også om Eskildsens valgkamp. Jeg undrer mig over, hvordan tilsynet efter at have trukket sagen ud i mere end halvandet år kan se bort fra alle de indvendinger, vi kom med,« siger Kate Runge, der nu vil lade sagen hvile.

Jeg ved ikke, om der er mulighed for at køre den videre. Men omvendt er sagen jo reelt forældet, fordi hovedpersonen er død. Jeg kan ikke forestille mig, at den nye rådmand (Dorthe Laustsen, red.) vil lave samme nummer. Pengene bruges langt bedre, når de målrettes det egentlige formål, nemlig plejen af de ældre,« siger Kate Runge.

Kampagnen blev lanceret med det officielle formål dels at reklamere for den kommunale hjemmehjælp, der er i konkurrence med private udbydere, og dels at tiltrække og fastholde medarbejdere til ældreområdet.

Oprejsning

Niels Erik Eskildsens partifælle og afløser på rådmandsposten, Dorthe Laustsen (SF), hæfter sig ved, at afgørelsen giver fuld oprejsning til den afdøde rådmand.

»Det var en mærkesag for Niels Erik, at den kommunale leverandør af hjemmehjælp skal kunne reklamere på lige fod med de private leverandører. Desværre kan han ikke være her i dag til at fejre den sejr, det er for ham og for landets kommunale leverandører.«

»Det betyder jo, at kommunerne ikke længere er tvunget til at se passivt til, mens de private leverandører snupper både markedsandele og medarbejdere,« mener Dorthe Laustsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen