Rejsegilde på Byg og Bo: Hus pakket ind i plastik

Rejsegilde i går i Tranbjerg på dette års Byg & Bo bygge- udstilling, som åbner skærtorsdag den 5. april. Udstillingens ni huse koster inkl. grund hver mellem fire og fem mio. kr.

Håndværkerne fra byggefirmaet Frydkjær, som er i fuld gang med at opføre et hus til årets store byggeudstilling Byg & Bo i Tranbjerg, har overhovedet ingen problemer haft med de seneste måneders meget regnfulde vejr.

Som eneste ud af ni byggefirmaer, som er ved at opføre huse til byggeudstillingen, har Frydkjær nemlig pakket byggeriet grundigt ind bag stilladser beklædt med en kraftig og gennemsigtig plastfolie.

Desuden er en varmekanon parat, så temperaturen hele tiden kan være meget behagelig at mure og tømre i.

Regnen holdt ude

»Denne vinterforanstaltning har endnu ikke været nødvendig, da frosten jo er udeblevet. Men indpakningen har holdt regnen ude, så vi har undgået at byggeriet skulle ligge stille i den meget regnfulde periode. Desuden er jeg glad for, at mine håndværkere har det rart,« fortæller direktør Niels Frydkjær, der til årets byggeudstilling udskrev en arkitektkonkurrence om huset til byggeudstillingen.

»Husene på Byg & Bo er større i år end nogensinde - næsten alle er tæt på 200 kvm. Da jeg begyndte for 25 år siden, byggede direktørerne huse på 147 kvm., og den almindelige lønmodtager som postbudet og skolelæreren var tilfreds med 95 kvm. For fem år siden var man glad for 160 kvm, men nu vil de fleste have endnu større huse,« siger Niels Frydkjær, der var med i går til rejsegilde på byggeudstillingen.

Byggegrunde i Århus

Han vurderer, at problemerne med at sikre sig byggegrunde i Århus Kommune er tæt på at være løst med forventeligt 400 grunde i udbud i år.

Byggefirmaerne betalte hver ca. 1,2 mio. kr. for en byggegrund på ca. 800 kvm på udstillingsområdet Trankær Mosevej i Tranbjerg. Da husene er ret store, vil de hver især koste mellem fire og fem mio. kr., når de sættes til salg af byggefirmaerne.

Samlet løber værdien af byggerierne dermed op i omkring 40 mio. kr.

Byggesagsbehandling

En del af ventetiden hænger sammen med, at nogle af de nye storkommuner skal bruge lang tid til at behandle en byggesag, forklarer afdelingschef Jens D. Olesen fra NCC Holmbo Huse:

»Det er lige før, at byggesagsbehandlingen i de nye storkommuner overhaler den tid, som vi skal bruge for at bygge et hus. Jeg mener, at problemerne ved kommunesammenlægningerne er kommet bag på adskillige kommuner. F.eks. er der tre måneders sagsbehandling i Norddjurs, Randers og Hedensted, og det hører ingen steder hjemme. Århus derimod er godt med. Således tog vores seneste bygesag blot én enkelt uge, men der kan gå op til seks uger, hvis der skal søges dispensationer for afstandskrav m.m.«

Byg & Bo 2007 åbner skærtorsdag og med forventet stor tilstrømning af folk med boligdrømme fra store dele af Jylland alle påskedage.

Udstillingen er åben indtil den næste er klar i 2008.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.