Skraldemænd er tættere på fyring

De strejkende skraldemænd risikerer at blive fyret, hvis de ikke går i arbejde her til morgen. Fagforening frygter storkonflikt.

De århusianske skraldemænd har kniven for struben efter et møde i Arbejdsretten i går. Hvis skraldemændene her til morgen beslutter at fortsætte den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, risikerer de at stå uden job.

Det var ifølge skraldemændenes tillidsmand, Jan Dion Christensen, resultatet af torsdagens møde i Arbejdsretten, der atter pålagde skraldemændene fra HCS Transport og Spedition at gå i arbejde.

»Vi er rystede over, at vi bliver truet med fyringer efter så kort en periode. Den skal lige sluges,« sagde Jan Dion Christensen umiddelbart efter torsdagens møde.

Skærpet konflikk

»Firmaet har sagt, at hvis de ikke går på arbejde fredag morgen, kan de risikere, at de har sagt sit eget job op, og det kan kun tolkes som en trussel om fyring,« siger tillidsmanden.

Dermed er skraldekonflikten yderligere optrappet, og ifølge flere kilder, som JP Århus har talt med, kan konflikten ende i en dramatisk finale med sympatistrejker fra byens øvrige skraldemænd.

Skraldemændenes fagforening, 3F, opfordrer medlemmerne til at gå i arbejde. Sker det ikke, frygter formand for 3F Transport, Logistik & Byg, Århus, Peter Bæk, at konflikten vil eskalere.

Klar til at mægle

»Hvis firmaet fyrer skraldemændene, er arbejdet fritstillet. I den situation er der ikke meget at stille op. Det er en del af spillet. Ender det sådan, er det ikke svært at forestille sig, at det kan udvikle sig til noget voldsomt. Der er mange følelser på spil i sådan en sag, men jeg håber, at vi finder en løsning. Vi er klar til at mægle mellem parterne døgnet rundt, men det kræver en aktiv og positiv indsats fra virksomheden også,« siger Peter Bæk.

Skraldemændene har strejket siden sidste mandag i protest mod skriftlige advarsler fra firmaet til to langtidssygemeldte kolleger den ene med en arbejdsskade.

»Jeg føler stadig, at det er dybt uretfærdigt, men firmaet vil ikke erkende, at det var en fejl. Det eneste, som de vil garantere, er, at medarbejdere fremover kan få en tillidsmand med til sygesamtaler,« siger Jan Dion Christensen.

Skraldemændene mødes her til morgen for at diskutere næste træk, og holder skraldemændene fast, kan de stå uden arbejde fredag middag.

»Det er en risiko. Sker det, må vi jo ud at søge nye job,« siger Jan Dion Christensen.

HCS direktør Steen Brügge ønskede i går ikke at kommentere den tilspidsede situation.

nikolaj.worm@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.