Fire fritidshjem lukkes

Efter massive forældreprotester og en månedlang høringsproces har politikerne i Århus besluttet sig for at lukke fire af byens fritidshjem. Det drejer sig om Fuglebakken, Møllevangen, Ringgården og Klostervangen.

Lukningerne kommer i forbindelse med en større omstrukturering af pasningsområdet efter budgetforliget i efteråret 2006, da der blev vedtaget besparelser på børn og ungeområdet på over 100 mio. kr. Lukningerne vil give en besparelse på 13-15 mio. kr.

Hørehandicappede børn

Det er især lukningen af Fuglebakken og Klostervangen, der har bragt sindene i kog. Fuglebakken har specialiseret sig i at opbygge et gunstigt miljø for 38 hørehandicappede børn. Dette arbejde frygter lederen Ivar Melgaard Christensen nu går tabt ved at børnene spredes på andre institutioner.


Forældrene til børnene på Fuglebakken har protesteret over, at politikerne ville lukke institutionen med midtbyens bedste udendørs legearealer. Forligspartierne har alligevel valgt at flytte børnene til Samsøgade Skoles SFO eller det nærtliggende fritidshjem Thunøgården, så der bliver plads til en ny 0-6-års-institution i Klostervangens lokale. Skolebørnene får dog adgang til Klostervangens udendørsarealer, idet der opføres et shelter. Forældrerepræsentant Tina Andersen tror dog ikke på, at børnene i praksis vil kunne bruge deres tidligere legearealer.

Tomme ord

»Jeg ved ikke, hvor realistisk det lyder. Nu vil man jo nok ændre legepladsen, så den passer til de små børn og for eksempel nedlægge byggelegepladsen. Jeg kan heller ikke forestille mig, at man i praksis vil lade store skolebørn drøne rundt blandt små børn. For mig lyder det som tomme ord,« siger Tina Andersen, der er rystet over, at politikerne har set bort fra en samlet protest fra samtlige forældrebestyrelser i hele Samsøgade Skoles distrikt.

I forhold til den oprindelige indstilling fra forvaltningen reddede kun Fritidshjemmet Næringen livet. Det skyldtes, at der ikke kunne realiseres besparelser ved en lukning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.