Mennesket vinder på Århus Universitetshospital

Thomas Holluf Nielsen har gennemgået en vellykket operation på Århus Universitetshospital og roser personalet for en overbevisende, tryg og helt igennem professionel indsats.

DET KONSTATERES GANG på gang i medierne, at personalet på landets sygehuse er presset, hvorfor man skulle tro, at det gik ud over kvaliteten.

Men sådan er det i hvert fald ikke på Århus Universitetshospital, Ortopædkirurgisk afd. E.

Efter en særdeles vellykket GANZ-operation (rotation af hofteskål på grund af hoftedysplasi) kan jeg kun rose hele personalet for en overbevisende, tryg og helt igennem professionel indsats - og ikke mindst professor Kjeld Søballe, der gennemførte GANZ-operationen til UG. Dette trods komplikationer fra en mislykket GANZ-operation på Rigshospitalet i 2005.

Det kan jo undre, at der er så stor forskel på metode og teknik inden for kirurgi i så lille et land som Danmark. Af samme grund bør det også komme andre til gode, hvad jeg har erfaret gennem et særdeles positivt forløb på Århus Sygehus.

Unik oplevelse

Som fremtidig patient på et af landets sygehuse bør man sætte sig ind i, hvilket sygehus der bedst kan behandle ens lidelse/sygdom det er trods alt ens helbred og ens fremtid, det vedrører. Jeg har nu været igennem to helt forskellige behandlingsforløb: ét i øst og ét i vest. Det i vest fortjener helt klart en fremhævelse for offentligheden, for Århus Universitetshospital er ganske unikt, hvad angår den tryghed, man som patient oplever. Jeg var aldrig i tvivl, usikker eller bange.

Jeg følte mig hele tiden i gode hænder, i en professionel, men ganske uformel atmosfære.

Hertil kommer, at man som patient meget hurtigt føler sig 100 pct. overbevist om, at de nødvendige faglige kompetencer er til stede.

Patienten er virkelig i centrum, og pleje- og behandlingsmetoderne er præget af en nærmest lean-agtig tankegang med fokus på alt, hvad der er værdiskabende for patienten.

Det udmærker sig ved følgende eksempler:

Alle medarbejdere oser af faglig kompetence på hver sit felt. Det gælder alle, jeg har været i kontakt med. Lige fra den indledende samtale om selve forløbet, narkoselægen, kirurgen, sygeplejerskerne på opvågning og på ovennævnte afdeling, fysioterapeuten og radiograferne på røntgenafdelingen.

Rygmarvsbedøvelsen benyttes kun under operationen, hvilket betyder, at man efter kun ca. 8-10 timer er mobil og relativt selvhjulpen.

En særlig smertestillende metode gør, at man er smertefri med det samme efter operationen og kun i begrænset omfang skal indtage yderligere smertestillende som f.eks. morfin.

Ikke noget med kateter og dræn. Man har derfor ikke irriterende slanger overalt på kroppen. Det øger ens selvværd og medvirker til, at man hurtigt er mobil og relativt selvhjulpen.

Genoptræning planlægges allerede dagen efter operationen med kontakt til hjemmesygehus for genoptræning i varmtvandsbassin.

Plejen og hjælpsomheden på afdelingen er i verdensklasse. De hjælper i det omfang, man har brug for det, og med respekt for, at man ikke er syg, men blot har brug for lidt hjælp. Ingen tvivl om, at den tværfaglige kommunikation er prioriteret. Alle er orienteret om dig som patient.

Forskellen undrer

Det eneste, som kan undre, er, at der kan være så stor forskel på kvaliteten på hospitaler i et rigt velfærdssamfund som Danmark.

Man burde kopiere fra Århus Universitetshospital der bliver taget ansvar, og kvaliteten er i verdensklasse.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.