Advarsel om farlige tage

Lørdag kl. 02.00 kollapsede taget over Bilkas havecenter i Tilst. Var ulykken sket syv timer senere, ville der med stor sandsynlighed have befundet sig personale og kunder ved det ramte kasseområde.

Bygningsinspektør Thorkild Kjær, Århus Kommune, opfordrer efter flere tagkollapser alle med ansvar for større bygninger med offentlig adgang til at kontrollere, at der ikke ligger store bunker sne på taget, som kan udgøre en fare.

Kommunen har de foregående dage tilset en række kommunale bygninger og sportshaller, men ikke alle.

Op til den enkelte

»Det er op til den enkelte halinspektør eller pedel at kontrollere taget og vurdere, om sneen udgør en sikkherhedsmæssig trussel. Hvis de er det mindste i tvivl, må de lukke for aktiviteter. Hellere at nogen bliver skuffede, end at de risikerer at komme til skade,« siger bygningsinspektør Thorkild Kjær.

Ifølge direktør Christian Leif Hansen fra et rådgivende ingeniørfirma Cunningham Lindsey Leif Hansen med afdeling i Århus, udsættes mange tage i øjeblikket for et større pres, end de er dimensioneret til, fordi sneen fyger sammen i stedet for at fordele sig jævnt på taget.

Der er dog ingen grund til at frygte, at flade tage generelt falder sammen med et brag, mener han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen