Glædelig fridag i sneen

»GLÆDELIG snevejrsdag«, lød det fra en af ungernes skolelærere torsdag morgen.

Vi fik besked om, at et møde senere denne dag var aflyst. Fint nok. Denne morgen havde man pga. snestormen valgt at lukke alle skoler, daginstitutioner og dagtilbud i Århus Kommune. Den snestorm, som jo var overstået her til morgen.

Jeg har fuld forståelse for, at man kan komme for sent på sådan en dag. Man skal skovle sig ud og køre forsigtigt på arbejde. Selvfølgelig. Men vores datters daginstitution kunne altså ikke passe børn, selvom der var mødt tre ansatte op denne morgen.

Så kan jeg ikke lade være med at tænke på alle dem, der trods alt kæmper sig afsted denne morgen, står tidligere op og kommer af sted i god tid for at passe deres forpligtelser. Jeg mener, at vi ikke torsdag morgen var i nærheden af at sætte liv og lemmer på spil ved at gå udenfor.

Alle mine sygeplejerskekolleger og andre, som kommer trætte hjem fra nattevagt og må blive oppe hele dagen for at passe deres små børn. De fleste arbejdende tager faktisk af sted, så snart forholdene tillader det. Snekaos løser sig stille og roligt i løbet af morgenen, og alt løser sig efterhånden.

En hyggedag

Jeg kan da godt bruge en dag i ro og fred sammen med mine børn hvem kan ikke det? Det er altid hyggeligt, og jeg griber enhver chance for at være sammen med dem. Så stormen gav os da nogle problemer her til morgen men ikke de største. Det var nemlig daginstitutionerne i byen, der forhindrede de fleste i at komme på arbejde denne morgen.

Da jeg var ganske harm, ringede jeg lige til Børn og Unge-afdelingen i Århus Kommune og gav mit besyv med om, hvad jeg mente om sagen. Jeg fik at vide, at meddelelsen på hjemmesiden var fejlagtig, og at daginstitutionerne ville åbne i løbet af dagen. Kort efter blev jeg ringet op af dagtilbudslederen i vores institution, der fornærmet meddelte mig, at de nu havde arrangeret nødpasning i en børnehave inde i centrum.

Dette sagde jeg dog nej tak til, da jeg ikke syntes, at vores toårige datter skulle passes af fremmede pædagoger i fremmede omgivelser.

Men glædelig snevejrsdag til pædagoger, lærere og deres respektive børn.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen