Gæsterne strømmer til kro-klenodie

En ny serveringsterrasse med havudsigt og et ishus lokker atter folk til Sjette Frederiks Kro.

Artiklens øverste billede
Jørgsen Danielsen har, siden han overtog Sjette Frederiks Kro, hævet den udendørs terrasse for at give gæsterne en bedre udsigt over vandet. Forrest er det tjener Ida Elisa Ravn, der tager imod bestilling. Foto: Anita Graversen

»Vi vil da sidde udenfor,« lyder det fra en af krogæsterne.

Den kvindelige gæst er ikke den eneste, der har fået øjnene op for kroens nye serveringsterrasse med udsigt over Århus Bugt. Gennem sommeren har terrassen været en væsentlig årsag til, at mange gæster atter lægger vejen forbi Sjette Frederiks Kro, som har eksisteret siden 1826.

Kroen, som ligger på en skråning midt i Riis Skov, blev i januar 2014 overtaget af Jørgen Danielsen. Han købte kroen af Aarhus Kommune i en budrunde, hvor i alt otte interesserede købere aflagde bud. Siden har Jørgen Danielsen, der også ejer Aarhus’ ældste café, Casablanca, sat gang i en omfattende renovering af stedet.

Stor ombygning

I krostuen har han blandt andet fjernet de gamle blyindfattede ruder og slået to restaurationslokaler sammen til et stort. Men vigtigst af alt; Jørgen Danielsen har fået tilladelse til at klippe nogle af de buske og træer, som omkranser kroen fra alle sider, ned, så kroens gæster nu har fået udsigt til Århus Bugten. Den måtte de kigge langt efter, før Jørgen Danielsen overtog kroen.

»Min løberute er her i området, og jeg har undret mig over, hvorfor der er aldrig skete noget heroppe. Jeg har været her til nogle få arrangementer, men det var ligesom at komme ind i en tillukket tysk krostue. Hvis du ikke var klar over det på forhånd, ville du ikke ane, at er havet er lige hernede,« siger Jørgen Danielsen, som nu har en ambition om at gøre kroen til et samlingssted for aarhusianerne.

Jørgen Danielsen har derfor ikke kun været i gang med en udvidelse af selve restauranten. Han har også åbnet et ishus på den ene side af kroen sammen med Hansens Is, og på kroens første sal knokler håndværkerne for at få anlagt nye selskabs- og konferencelokaler. I alt vil der være plads til omkring 400 gæster ude og inde, når ombygningen er færdig. Jørgen Danielsen anslår, at der var plads til cirka 80 gæster, da han overtog stedet. Det ville langt fra have været nok til at rumme antallet af gæster denne sommer.

»Når der har været flest, har der været omkring 300 mennesker. De kommer alle steder fra. Det er både badegæster, som kommer op nede fra Den Permanente. Det er folk, der bor inde i centrum, som cykler herud, men også folk som bor her i området,« siger Jørgen Danielsen, som fortæller, at stedet også tiltrækker en del vordende brudepar. Alle lørdage i august er fuldt bookede med bryllupper.

Nye ting i vente

Ud over de unikke fysiske rammer forklarer Jørgen Danielsen succesen med, at han har et særdeles kompetent personale.

»Vi har et fantastisk team med et godt miks af kvalifikationer. Vi har min vildskab og min højre hånd Anders’ ekspertise med sammensætning af mad og vin, som han har tilegnet sig efter mange år i restaurationsbranchen. Jeg er ikke den bedste til at lave mad og samle på vin, derfor ansætter jeg nogen, der kan det. Jeg er ikke bange for at ansætte medarbejdere, der er dygtigere end mig selv,« siger han.

Jørgen Danielsen er den ottende til at stå i spidsen for den 622 kvadratmeter store kro. Til trods for at han har nået at sætte sit tydelige præg på kvadratmeterne og den grund, der hører til, er han langt fra færdig med at udvikle stedet.

»Vi er ved at renovere en eksisterende gårdhave, hvor gæsterne også vil kunne sidde og nyde havudsigten. Og hvem ved, måske får vi en lille amfiscene på et tidspunkt,« siger Jørgen Danielsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.