Aarhus-Boxen sat på bykortet

En multiarena med plads til op til 15.000 tilskuere figurerer nu på en skitse over godsbanearealerne i Aarhus.

Artiklens øverste billede
En ny plan for godsbaneområdet giver plads til en multiarena, og som eksempel har vi ”lånt” et foto af Boxen i Herning og placeret den i Aarhus. Fotocollage: Charlotte de la Fuente/Gert Gram

Aarhus skal have sin egen multihal, som kan sikre Aarhus en andel af de store kultur- og sportsarrangementer, som i øjeblikket bl.a. placeres i København eller Herning.

En aarhusiansk version af Hernings Boxen har nu fået en placering.

På en ny skitse over godsbanearealerne lavet af den kommunale Arealudvikling Aarhus er en multihal tegnet ind i området ud mod Ringgadebroen.

Dermed er den mangeårige plan – eller drøm – om en storhal i Aarhus kommet et lille, konkret skridt nærmere virkeligheden, fastslår kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

»Nu er der reserveret et stykke jord til formålet, og så håber vi, at det åbner øjnene for nogle af de store investorer, så de kan spille med,« siger rådmanden, som gerne ser en funklende ny multiarena som rammen for nogle af de store arrangementer, når Aarhus skal være kulturhovedstad i 2017.

Ifølge ham arbejdes der derfor på at finde investorer, som vil være med til at løfte opgaven.

»Det er meget konkret nu. Det, som står tilbage, er bare finansieringsdelen, for kommunen kan ikke gøre det alene,« siger Rabih Azad-Ahmad, som dog erkender, at der endnu ikke er investorer, som er seriøst interesserede i et samarbejde.

Rådmanden vil ikke oplyse, hvor mange penge, der skal rejses, fordi der kan være forskellige løsningsmodeller, men erfaringerne fra Herning og København, hvor man er ved at bygge Copenhagen Arena, er, at en multihal kan koste fra en halv til en hel milliard kroner.

Driften er den ubekendte

Johan Gottschalk, direktør og parter ved Colliers International Danmark, vurderer, at investorer vil fokusere på, om kommunen med grundige analyser kan dokumentere, at det er en god investering – og at kommunen kan garantere, at driften hænger sammen.

»Men det vil formentlig kræve, at kommunen investerer langt mere tid og kapital i projektet,« siger han.

Professor Bent Meier Sørensen, CBS, som har forsket i kulturøkonomi, mener, at netop driften er den store ubekendte.

»Selv om man får de store kultur- og sportsbegivenheder, er lykken ikke gjort, for det kan blive dyrt i det lange løb at holde sådan en arena kørende. Allerede nu er der folk, som ikke er sikre på, at den københavnske multiarena kan blive en overskudsforretning,« siger Bent Meier Sørensen.

Claus Hommelhoff, investor, bygherre og stifter af Formuepleje, mener ikke, at der er grundlag for endnu en multiarena i det øst-midtjyske område.

»Det vil være helt tåbeligt at konkurrere med Boxen i Herning, der ligger så tæt på, og jeg tvivler stærkt på, at nogle private investorer vil investere i projektet, for det kan ikke give overskud,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.