Byrådet vil inddrages i Folketingets togplan

Et flertal i byrådet i Aarhus Kommune vil have Folketingets plan om at modernisere jernbanenettet i Østjylland fremrykket.

Artiklens øverste billede
»Med høringssvaret sender vi signalet om, at Aarhus Kommune vil inddages hurtigst muligt i processen,« sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) på byrådsmødet. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Byrådet i Aarhus Kommune bakker op om Folketingets plan om en modernisering af banenettet.

Men der er ifølge byrådets høringssvar, som på gårsdagens byrådsmøde fik opbakning fra alle partier bortset fra Liberal Alliance, brug for, at investeringerne i Østjylland bliver fremrykket.

Ifølge svaret til Transportministeriet er tidsplanen for gennemførelsen behæftet med usikkerhed. Det er især den forslåede linjeføring af en ny bane mellem Hovedgård og Hasselager, som bekymrer de lokale politikere. Her bliver borgere i området berørt, og derfor bør Transportministeriet arbejde på at få projektet afklaret hurtigst muligt, fremgår det af høringssvaret.

Samtidig fastslår Aarhus Kommune i sit høringssvar, at en fast forbindelse over Kattegat er afgørende for fortsatte vækstmuligheder i Danmark.

Ifølge byrådet vil en bro over Kattegat reducere rejsetiderne væsentligt, give højere mobilitet, binde landsdelene sammen og skabe en robust infrastruktur. Politikerne i Aarhus er bl.a. også optagede af en udbygning af letbanerne i Aarhus-området, og af at planerne om elektrificeringen af banenettet også omfatter sporene til Aarhus Havn.

»Med høringssvaret sender vi signalet om, at Aarhus Kommune vil inddages hurtigst muligt i processen,« sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) på byrådsmødet.

Et flertal i Folketinget har reserveret 27,5 mia. kr. til Togfonden DK, som bl.a. skal bruges til elektrificering af jernbanenettet og til at bringe rejsetiden i tog mellem København og Odense, Odense og Aarhus samt Aarhus og Aalborg ned på én time pr. strækning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen