Færre ledere – flere klubber

Klubaftale: En bred politisk aftale sikrer fritidsklubber til alle skoler i Aarhus. Jubel på Skåde Skole.

Artiklens øverste billede
Et enigt byråd har indgået forlig på fritids- og ungdomsskoleområdet (FU). Med aftalen sikres der fritidsklubtilbud på alle skoler, og det betyder, at Skåde, Lystrup og Viby nu får tilbud om en klub.

10 færre ledere.

Sådan lyder den kontante bundlinje i en ny plan for fritids- og ungdomsskole-området (FU), som det samlede byråd står bag.

Planen reducerer ni såkaldte FU-områder til fire, og derved kan der spares fem FU-ledere og fem FU-viceledere til en samlet besparelse på 5,7 mio. kr. I stedet ansættes en overordnet FU-chef til ca. 900.000 kr. hvorefter der ledelsesmæssigt er sparet små 4 mio. kr.

Børne- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V), der har ledet forhandlingerne, glæder sig over, at alle partier bakker op om aftalen.

»Partierne har fokuseret på at skabe en god fritid for børnene, og derfor har de bøjet sig mod hinanden, og det er meget positivt. Vi har ønsket at effektivisere ledelsen og finde en struktur, hvor der ikke er så mange chefer, og derved har vi frigjort nogle midler, som kommer børnene til gode,« siger rådmanden.

Trods bred politisk enighed var der også ideologiske skilleveje i aftalen.

Peder Udengaard (S) glæder sig over, at der fortsat skal gives nedsat klubkontingent til børn i udsatte områder.

»Vi fik en række markante aftryk på aftalen, deriblandt at nedsat kontingent til børn og unge i udsatte områder fortsætter med samtlige 31 byrådsmedlemmers opbakning.«

Men den ordning er ikke Venstres kop te.

»Vi er modstandere af nedsat kontingent, for vi mener, at alle forældre skal betale det samme for en klubplads, men vi har accepteret en fortsættelse, mod at partierne til gengæld er enige om, at ordningen skal evalueres med mulighed for en fjernelse i 2017, hvis byrådet ønsker det,« siger Bünyamin Simsek.

Ligestilling i Skåde

Med aftalen sikres der fritidsklubtilbud på alle skoler, og det betyder, at Skåde, Lystrup og Viby nu får tilbud om en klub. Den nyhed blev i går fejret på et ekstraordinært skolebestyrelsesmøde på Skåde Skole, som i en lang årrække har kæmpet for et lokalt klubtilbud.

»Vi har i mange år undret os over, at vores børn ikke skulle have de samme muligheder efter skoletid som andre børn i Aarhus. Nu bliver vores børn endelig stillet lige med børnene i resten af kommunen, og det er en stor glæde for både børn og forældre,« siger skolebestyrelsesformand Werner Kaihøj.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen