Borgmestre: Få nu gang i Viborg-Aarhus forbindelsen

Flere borgmestre er gået sammen om en fælles henvendelse til transportminister Magnus Heunicke (S) for at få ham og Folketinget til at opprioritere rute 26.

Artiklens øverste billede
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Nu skal vejforbindelsen mellem Aarhus og Viborg – rute 26 – op af syltekrukken.

Ellers bremses væksten i en stribe midtjyske kommuner, påpeger en række øst- og midtjyske borgmestre samt regionsformand Bent Hansen (S).

De har derfor sendt et brev til transportminister Magnus Heunicke (S) med opfordring til at komme i gang hurtigst muligt.

»Grundlaget med vvm-undersøgelser osv. er på plads. Snart er der igen penge i form af tilbageløbsmidler fra afsluttede vejprojekter, fordi man med vilje overbudgetterer, og de penge skal der nu findes nye projekter til. Derfor vil vi gerne placere rute 26 i transportministerens tankegang,« fortæller Bent Hansen, der er medunderskriver sammen med Jacob Bundsgaard, Søren Pape Poulsen, Steen Vindum og Nils Borring, som er borgmestre i hhv. Aarhus, Viborg, Silkeborg og Favrskov.

Borgmestrene peger på, at de fire kommuner er vækstkommuner, hvorfra der jævnligt kommer henvendelser fra virksomheder, organisationer og institutioner om problemer med trængsel. Det skyldes, at især landsbyerne Sabro, Lading/Fajstrup og Svendstrup samt til dels Fårvang og Ans udgør nogle uheldige trafikpropper. Beboerne i de nævnte byer klager også over støj pga. den tunge trafik gennem deres landsbyer.

Underskriverne beder i brevet om foretræde for Folketingets transportudvalg i løbet af foråret og opfordrer samtidig Folketinget til at opprioritere rute 26 i den trafikaftale, der ventes indgået inden sommerferien.

Målet er, at der senest om 10 år er sket en opgradering i form af højklasset vej eller motorvej.

»Vi ved jo godt, at det ikke bliver gennemført i ét projekt, men i etaper. Efterhånden som pengene findes, kan man begynde at lave de første omkørsler osv., som kan lette dagligdagen for erhvervsliv og borgere i området,« siger Bent Hansen.

Det bekræfter Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

»Mobiliteten på tværs er begrænset, og det er til skade for trafikken ud og ind af Aarhus, men trængslen skaber også nogle trafikale problemer i Aarhus. Forbedringer af rute 26 vil således også forplante sig til selve Aarhus, og således bliver der slået to fluer med et smæk,« siger Jacob Bundsgaard.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen