Erhvervsuddannelsernes popularitet er stigende

Antallet af unge i Aarhus, der søger ind på en erhvervsuddannelse, er på et år steget fra knap 8 pct. til godt 9 pct. af eleverne i 9. og 10. klasse.

Artiklens øverste billede
De aarhusianske elever i 9. og 10. klasse vælger i stigende grad at søge ind på en erhvervsuddannelse.

De aarhusianske elever i 9. og 10. klasse vælger i stigende grad at søge ind på en erhvervsuddannelse.

Det viser en opgørelse fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus på baggrund af tal fra den digitale tilmelding optagelse.dk.

Blandt alle unge, der forlader folkeskolen fra enten 9. eller 10. klasse, vælger 9,25 pct. nu en erhvervsuddannelse mod 7,82 pct. i 2013.

Udviklingen glæder rådmanden for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF).

»Fremtidens arbejdsmarked har brug for såvel kloge hoveder som kloge hænder, og derfor er det vigtigt, at de helt unge og deres forældre ikke pr. automatik vælger gymnasiet, men også har blikket rettet mod erhvervsuddannelserne,« siger han.

Stigningen gælder både de merkantile og tekniske erhvervsuddannelser samt social- og sundhedsuddannelsen.

Samlet set er andelen af elever i de to årgange, der ikke søger ind på en ungdomsuddannelse, faldet med 2,1 pct. fra 11,12 pct. i 2013 til 9,09 pct. i 2014, og man er dermed rykket et skridt nærmere målsætningen om, at 95 pct. af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

Den topscorende ungdomsuddannelse er stadigvæk gymnasiet, som hele 52,6 pct. af de to årgange har planer om at fortsætte i efter folkeskolen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen