Fremad får høvl for (FC)københavnervenskab

Aarhus Fremads nye venskab med FC København har fået en blandet modtagelse. Nogle raser, andre roser.

Artiklens øverste billede

»I er en skændsel Fremad København,« står der på Aarhus Fremads facebook-væg.

Årsag: Aarhus Fremad er blevet venskabsklub med FC København.

Umiddelbart et scoop, at nordens største fodboldklub ønsker at samarbejde med en mindre, aarhusiansk 2. divisionsklub.

Men fodbold er følelser, og hos nogle fodboldelskere er det direkte forræderi, at en aarhusiansk klub bliver venner med en københavnsk klub. Og mon ikke også flere ”almindelige” aarhusianere har studset en ekstra gang over nyheden.

»Jeg kan godt forstå det ud fra et fan- og følelsesmæssigt perspektiv – by mod by og sådan – men vi gør det for selskabets bedste. Vi er nødt til at turde tænke alternativt,« siger Søren Østergaard, direktør i Aarhus Fremad.

»Vi er nok også lidt drevet af det mærkelige og uventede. Det er jo også mærkeligt at kalde sig for ”Byens nr. 2”, som vi gør,« siger han.

God kemi

Om det så møder forståelse hos Fremads fans, må tiden vise.

Indtil videre er alle i hvert fald ikke blevet overbevist, hvilket tydeligt fremgår af Fremads facebookside: »Latterligt, har man ingen Aarhus-stolthed...?« skriver en bruger.

I første omgang består venskabet mellem de to klubber kun af, at Aarhus Fremad skal være vært for FCK’s sommer-fodboldskole, FCK Camp.

»FCK henvendte sig til os og fremlagde en camp, der er planlagt ned til mindste detalje, og som passer godt ind i vores tanker,« siger Søren Østergaard, der understreger, at fodboldskolen er for børn på alle niveauer.

»Der opstod en god kemi i vores dialog, og derfor undersøger vi nu, om der er andre områder, hvor vi kan samarbejde,« siger Søren Østergaard, der dermed åbner for, at der på længere sigt kan blive tale om et yderligere samarbejde.

»Fremad har valgt side«

FC Aarhus, et samarbejde på ungdomsniveau mellem Aarhus Fremad, Skovbakken og VIK, arbejder på at få et samarbejde op at køre med AGF.

Spørgsmålet er, om samarbejdet med FCK får konsekvenser for det samarbejde.

»Det er naturligvis ikke befordrende for et samarbejde, at de vælger at samarbejde med FCK,« siger AGF’s direktør, Jan Christensen.

»Jeg er ikke blevet gjort bekendt med det samarbejde, hverken før eller efter, og dermed har Aarhus Fremad vel også valgt side. Men det er ikke noget, jeg er stærkt bekymret over,« siger Jan Christensen.

Søren Østergaard mener ikke, at det nye venskab behøver få nogen betydning for samarbejdet med AGF.

»Der er ikke noget fra vores side, der kan forhindre et tættere samarbejde end i dag. I og med at vi snakker om et samarbejde mellem et 2. divisionshold og så Nordens største klub, giver det vel lidt sig selv, at det ikke er det sportslige samarbejde, der er i højsædet,« siger han.

Aarhus Fremad vil gerne spille i 1. division igen engang, men det kræver et solidt økonomisk fundament, og det er især i den sammenhæng, at Aarhus Fremad håber, at samarbejdet kan give noget godt tilbage.

Håber på tilgivelse

»Forretningsmæssigt har vi fået positive tilbagemeldinger. På netværksmøderne med vores sponsorer er de imponerende over, at vi kan gøre os bemærket over for en klub som FCK,« siger Søren Østergaard.

Og i sportens verden er det som bekendt altid vinderen, der har ret.

»Jeg er sikker på, at vi bliver tilgivet, hvis vi om fem år har betalingsfodbold og vinder mere, end vi taber,« siger Søren Østergaard.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.