Det handler ikke bare om mad

Betjeningen er en så væsentlig del af restaurantoplevelsen, at vi giver den særskilt bedømmelse i hver anmeldelse.

Artiklens øverste billede

Nogle taler om madanmeldelser. Her på JP Aarhus lægger vi megen vægt på, at det ikke hedder madanmeldelser, men restaurantanmeldelser, og det gør vi, fordi det handler om meget andet end mad.

Det handler om helhedsoplevelsen, lige fra vi ankommer til restaurationen, måske endda allerede når vi bestiller bord, til vi forlader stedet efter en for det meste god aften.

Bliver der taget pænt imod os, eller skal vi stå og vente? Tilbyder man at tage vores overtøj til garderoben, eller anviser man i det mindste en garderobe? Er betjeningen venlig, opmærksom og tilstedeværende? Ved betjeningen, hvad der kan forventes om mad og vin?

Beskidt bestik – eller?

Er betjeningen opmærksom på gæsternes behov? Er borddækningen i orden, eller er glas og bestik beskidt? Jo, det sidste forekommer faktisk.

Og så er der selvfølgelig maden. Er det god, rustik og jævn mad, eller er det kulinariske kreationer af kunstnerisk tilsnit? Eller har køkkenet forsøgt sig med noget, som kokkene bare ikke magter? Er tjenerne i stand til at foreslå passende vine til maden? Hvis der da ikke tilbydes forudkomponerede vinmenuer, som ved nærmere efterregning ofte viser sig at være de rene pengemaskiner – for restauratørerne altså.

En helhedsoplevelse

Et restaurationsbesøg er en helhedsoplevelse og ganske ofte en helaftensforestilling.

Vi giver os selvfølgelig ikke til kende som anmeldere, for vi vil have den autentiske oplevelse upåvirket af, at tjenere, kokke og restauratører kender vores ærinde og ved, at bedømmelsen af deres service havner i avisen.

Betjeningen er en så væsentlig del af helhedsoplevelsen, at vi for nogle år siden begyndte at give særskilt bedømmelse. Faktisk oplever vi ofte, at en restaurant gør sig stor umage med køkkenets præstationer, mens betjeningen kan være venlig, men uvidende og i enkelte tilfælde direkte uforskammet.

Det mest almindelige svigt hos betjeningen er imidlertid uopmærksomhed, indbyrdes småpludren og mangel på forståelse for, at gæsterne skal have det rart.

Det er nemlig den helt afgørende og altomfattende forudsætning for en god restaurationsoplevelse.

Gæsten skal have det rart. Fra start til slut.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.