Bispehavens supermarkeder er plaget af tyverier

Aarhus V: Butikstyve huserer i Netto, Lidl og Fakta ved Bispehaven. Boligdirektør tager afstand fra rapserierne.

Artiklens øverste billede

Vagter, butiksdetektiver og et direkte nummer til lokalpolitiet. Disse forholdsregler har supermarkeder omkring Bispehaven taget sig for at bekæmpe butikstyve, som plager Netto, Lidl og Fakta.

Især Netto på Ryhavevej – klos op ad Bispehaven, som de seneste måneder har været hårdt ramt af kriminalitet og uroligheder – plages af folk, som forsyner sig med varer uden at betale, fortæller en række kilder til JP Aarhus. Ifølge avisens oplysninger sker det dagligt, og i flere tilfælde vader tyveknægte ud af butikken med fyldte kurve og vogne.

»Netto og Lidl har problemer. De unge chikanerer folk, og de går ind i butikkerne, tager hvad de vil have, og så går de igen. Det er urimeligt, at de forretningsdrivende ikke kan drive deres butikker uden at have vagter eller videoovervågning på,« siger Allan Søstrøm, direktør for Østjysk Bolig, som står bag Bispehaven.

Afmægtige ansatte

Han vurderer, at de ansatte er afmægtige over for tyveknægtene.

»Folk truer sig så meget frem, at ingen tør gøre noget,« siger Allan Søstrøm, der som beskrevet i JP Aarhus lørdag har foreslået, at boligforeningen skal kunne smide sine beboere ud for den slags ulovligheder.

De ansatte hos Netto må ikke udtale sig til pressen, og Mads Grand, pressechef i Dansk Supermarked, som driver Netto, har ikke andre kommentarer til sagen, end at koncernen er interesseret i at drive en fornuftig forretning og begrænse svindet.

Han vil heller ikke gå nærmere ind i forlydender om, at butikken skulle være blevet rådgivet af politiet til at fjerne vagterne, da disse kan virke provokerende på tyvene.

Vagter hos Lidl

Hos Lidl bekræftes tyverierne fra kædens butik på Viborgvej.

»Vi kender godt til problemerne. Vi tager vores forholdsregler ved indimellem at have vagt på, hyre butiksdetektiver og sætte ekstra personale på, så der er flere øjne i butikken,« siger kommunikationsansvarlig Rikke Brandes, som tilføjer, at tyveriet dermed er blevet mindre hyppigt.

I Fakta er tyveknægte på færde et par gange om ugen, vurderer butikschef Lykke Hansen, der beskriver de typiske syndere som »udlændinge i begyndelsen af 20’erne«.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.