Nyt center for børneforskning

Metoder til bedre forebyggelse er nøgleord for TrygFondens Børneforskningscenter. Centret er åbnet på Aarhus Universitet med et forventet budget på 100 mio. kr.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Med et input på op mod 100 mio. kr. har Aarhus fået et nyt center for børneforskning. Centret, der er åbnet under Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet, er finansieret af TrygFonden.

Målet med Trygfondens Børneforskningscenter er bl.a. at sætte fokus på et område som sprogstøtte for vuggestuebørn.

»Forskning har vist, at der allerede i treårsalderen kan være enorme forskelle på børns ordforråd, afhængigt af hvor meget og hvordan deres forældre stimulerer dem. Gabet fortsætter med at vokse og medfører, at det er umuligt for de dårligst stillede børn at følge med i skolen og i samfundet,« siger professor Michael Rosholm, der er leder af det nyåbnede center.

Sprogstøtteprojektet er et af ni nøgleprojekter, som alle har sigte mod en forebyggelsesindsats, og målet med forskningen er bl.a. at udvikle nye forebyggelsesinitiativer, som baserer sig på sikker viden. Michael Rosholms ambition med det nye forskningscenter er at samle og udvikle solid viden for alle aldersgrupper på børne- og ungeområdet.

»Vi håber, at vi kan være med til at forandre videnkulturen og udvikle området, så vi kan basere fremtidige indsatser på mere solid viden,« siger professoren til Trygfondens hjemmeside.

Økonomien i centret består af 60 mio. kr. fra Trygfonden, og så skal der hentes yderligere 40 mio. kr. ind til forskningen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen