Studerende lejer Akropolis

<p>En aarhusiansk kaospilot-studerende vil omdanne Akropolis i Athen til et iværksætterparadis.</p>

Den gamle tempel-ruin og Athens største vartegn Akropolis skal ligesom i de helt gamle dage være stedet for store tanker om løsninger på fremtidens problemer. I hvert fald for en periode.

26-årige Mark Parknäs er studerende på den aarhusianske iværksætteruddannelse KaosPiloterne.

Som led i sit afgangsprojekt vil han for en tid leje og omdanne den enorme ruin til hjemsted for en moderne tænketank. Her kan besøgende sammen tage stilling til, hvordan Grækenland og resten af verden skal bruge den sociale innovation, som Mark Parknäs mener, at Grækenland i øjeblikket besidder.

"I fremtiden skal Akropolis være et sted, hvor nye ideer fødes. En scene, hvor både den græske befolkning, skiftende beslutningstagere og turister kan arbejde sammen om at løse nogle af verdens store udfordringer", siger Max Parknäs, som løbende optager små videoklip for at dokumentere, at projektet skrider frem som lovet.

Bæredygtig fremtid skal skabes

Projektet er, trods Grækenlands situation, ikke kun skabt for at uddanne den græske regering i at styre et land og opretholde en god økonomi med andre EU-lande som rollemodeller.

"Jeg søger ikke et "quick fix" af, hvordan vi kan bringe grækerne tilbage til vores svigtende system. I stedet handler det om grundlæggende ændringer. Verden har brug for at lære at skabe en bæredygtig fremtid, og Grækenland kan være den mest frugtbare jord i øjeblikket for denne form for social innovation," forklarer han.

I stedet vil han have sociale entreprenører fra hele verden til at komme med konstruktive ideer til alle nationer, ikke kun Grækenland. Men han håber alligevel, at Grækenland vil blive klogere på sine egne ressourcer og tager nogle af ideerne til sig for at forbedre sin økonomiske situation.

Grækenland skal genopfinde sig selv

"Grækenland er i en alvorlig situation i øjeblikket og har brug for drastiske foranstaltninger for at genopfinde sig selv. Jeg er imponeret over de mange borger-baserede initiativer, der er i gang her. Projekter som sjældent når ud i de danske medier," siger Mark Parknäs.

Han nævner Atenistas; et netværk af 50.000 lokale, som arbejder for at forbedre deres egen by, når regeringen ikke magter det. Eller Boroume, en NGO, der forbinder virksomheder, som har noget at give, med organisationer, der kan distribuere overskuddet videre.

Som følge af det initiativ bliver 5.000 måltider serveret hver dag i Athen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.