Bæredygtig festival til Aarhus

<p>Der bliver byttemarked, musik og bæredygtig læring, når Mellemfolkeligt Samvirke inviterer til Sustainability Festival den 16.-19. maj.</p>

Artiklens øverste billede

Hiv friske gulerødder op fra jorden i et supermarked, nyd et måltid lavet af rester, der var tiltænkt skraldespanden, eller byt din gamle brødrister til stegepanden, du lige stod og manglede.

Dette er blot nogle af de eksempler på omtanke og reduktion af CO2-udledningen, som Mellemfolkeligt Samvirke har fundet på, når de inviterer til Aarhus' første bæredygtighedsfestival ”Aarhus Sustainability Festival” fra den 16.-19. maj.

Her bliver fokus på vores forbrug af varer, og hvad vi som mennesker gør for at mindske CO2-udledningen, og derfor inviterer Mellemfolkeligt Samvirke til fire dage fyldt med anderledes former for idéer til, hvordan almindelige mennesker kan hjælpe miljøet.

»Ordet bæredygtighed er efterhånden blevet et hult ord, som man hører mange steder, men det er yderst sjældent, at folk rent faktisk går ind i en dybere diskussion af, hvad det egentlig betyder. Derfor besluttede vi os for at lave en festival, som først og fremmest er et oplysende projekt, men samtidig også signalerer, at bæredygtighed ikke kun behøver at handle om løftede pegefingre. Derfor fejrer vi bæredygtighed gennem musik, kreativitet og meget andet,« siger den 22-årige Anna Hinrichsen, som er projektleder for festivalen.

Miljøet til debat


Festivalen åbnes med en paneldebat, hvor klimaprofessor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet, miljøsociolog ved Institut for Miljøvidenskab Lars Kjerulff Petersen og folketingsmedlem Jens Joel (S) bl.a. vil diskutere, hvorvidt den danske selvgodhed kvæler bæredygtigheden.

Herefter fortsætter festivalen med koncerter på Voxhall, og i de efterfølgende dage byder Mellemfolkeligt Samvirke på både marked i Mølleparken, Store Byttedag, workshops og grønne gåture, hvor aarhusianerne kan opleve byens bæredygtige forretninger som f.eks. frisør Birthe Gleerup og Mo og Fro sandwichbar.

»Til daglig lyser det ikke ud af butikkerne, at de lever op til vores høje krav om bæredygtighed. Derfor fremhæver vi dem på GoGreen-dagen ved at placere stole, der selvfølgelig er genbrugsstole, malet med grøn miljøcertificeret maling og forsynet med broderede puder med vores logo uden for butikkerne. Det skal få folk til at stoppe op og kigge ind. Og så håber vi, at kampagnen kan få andre butikker til at gå med i GoGreenAarhus,« siger Tina Kjær, projektleder for GoGreenAarhus.

Vigtig festival


Steen Hildebrandt, ph.d., professor i organisations- og ledelsesteori på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, og forfatter til flere bøger om bæredygtighed, hilser den nye festival velkommen.

»Bæredygtighed er dette århundredes hovedoverskrift. Derfor er Aarhus Sustainability Festival vigtig, fordi den konkret fortæller, hvad bæredygtighed handler om for den enkelte,« siger Steen Hildebrandt.

Og netop det punkt er projektleder Anna Hinrichsen meget enig i.

»Meget få mennesker ved, hvad bæredygtighed betyder, og ofte tror de, at det handler om en helt masse ting, man ikke må. Derfor vil vi vise, at det handler om meget mere, og ved hjælp af oplysende tiltag håber vi at kunne klæde befolkningen bedre på til at holde øje med politikerne og blive mere bevidste om, hvad de selv kan gøre i deres egen hverdag.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.