En perle af en bøfsandwich
Havnens Perle i Aarhus er kåret som vinder af "Danmarks bedste bøfsandwich 2012."
Er du til brun sovs, oksebøf og syltede agurker, kan det være en idé at besøge Havnens Perle i Aarhus.
Fredag blev spisestedet kåret som det sted i Danmark, der serverer landets bedste bøfsandwich.
Hotdogdommeren Lasse Görlitz stod sammen med et panel af andre fastfood-entusiaster bag kåringen, og dommerpanelet har det seneste år researchet efter og anmeldt bøfsandwiches i Danmark,
"Havnens Perle får hver dag frisk kød fra en lokal slagter og laver selv brun sovs. Ydermere laver de selv syltede agurker, som har mere bid i sig end de almindelige syltede agurker i Danmark. Detaljer som disse har virkelig stor betydning, når der skal serveres fastfood af høj kvalitet," lyder det fra hotdogdommeren i anmeldelsen af vinderspisestedet.
Dansk fastfood-kultur
Indehaveren af Havnens Perle, Peter Lerdrup, modtog fredag diplomet for at lave den bedste bøfsandwich i landet.
Ifølge Lasse Görlitz er den klassiske danske bøfsandwich gået lidt i glemmebøgerne og er en ukorrekt burger i slanketider, fordi den serveres badet i brun sovs.
"Vi mener dog, at den er en vigtig del af dansk fastfood-kultur og faktisk et af de få originale danske bidrag i fastfood-kategorien. Derudover er det selvfølgelig også en aldeles velsmagende spise, når den vel at mærke er lavet af gode råvarer og er velkomponeret," argumenterer dommeren.
Udover hotdogdommer Lasse Görlitz talte panelet bl.a. dommere med flere års erfaring fra "DM i BBQ" og fra Børsen's "Hotdog DM".