Plakatmanden smækker med døren

Peder Stougaard, tidligere leder af Dansk Plakatmuseum, kalder Den Gamle Bys ledelsesstil for ”modbydelig” og ”kold”.

Artiklens øverste billede
Peder Stougaard vil aldrig mere sætte sine ben i plakatmuseet.

Peder Stougaard kommer aldrig til at beskæftige sig med Dansk Plakatmuseum igen. Efter at have samlet på plakater i mere end 40 år, etableret landets eneste plakatmuseum og i år at have videregivet lederposten til Elsebeth Aasted Schanz, havde plakatentusiasten ellers regnet med fortsat at have en form for konsulentrolle.

Men samarbejdsproblemer med ledelsen af Den Gamle By, som plakatmuseet i 2006 blev lagt ind under, betyder, at Peder Stougaard nu helt kapper båndet til sit livsværk.

»Nu er løbet kørt. Jeg kommer aldrig tilbage. Og jeg frygter, at plakatmuseet fremover blot bliver et hyldemuseum,« siger Peder Stougaard.

Med hyldemuseum mener Peder Stougaard at et sted, hvor man blot hænger plakater op med jævne mellemrum.

»Det handler altså også om indsamling af plakater fra hele verden og om at vedligeholde og udbygge det store netværk, jeg har opbygget gennem årene.«

Ingen bitterhed

Den tidligere leder, der nu vil koncentrere sig om at være billedkunstner, understreger, at han ikke er bitter.

»Jeg har ikke problemer med at slippe lederrollen. Men jeg er skuffet over, at man ikke er interesseret i at bruge min store erfaring i Dansk Plakatmuseum under en ny leder. Jeg synes, at Thomas Bloch Ravn (direktør i Den Gamle By, red.) burde have spurgt mig, hvordan jeg havde forestillet mig, at det kunne fungere. Men han har aldrig villet åbne munden om det,« siger Peder Stougaard og tilføjer:

»Thomas Bloch Ravn er dygtig til sit arbejde, men på det menneskelige plan er han kold.«

Stougaard henviser til flere sammenstød med Thomas Bloch Ravn. Episoder, hvor Peder Stougaard har følt sig sat på plads på en ”modbydelig” facon.

Direktør ærgrer sig

Lederen af Den Gamle By, Thomas Bloch Ravn er forundret og ærgerlig, over Peder Stougaards melding. Han erkender, at der har været samarbejdsproblemer gennem det seneste halve år, men at det har været planen, at Peder Stougaards fortsatte tilknytning skulle drøftes.

»I mine planer skulle vi overveje mulighederne. Men vi ville vente nogle måneder, efter at den nye leder var ansat, for jeg synes, det var urimeligt over for en ny leder, at den gamle skulle sidde med fra begyndelsen. ”Lad os se på det”, var taktikken, men det var svært for en utålmodig sjæl,« siger Thomas Bloch Ravn, der for første gang er blevet kritiseret for sin lederstil:

»Jeg har aldrig fået det at vide før. Jeg har også nogle meget grimme mails liggende. Men når Peder og jeg har talt sammen, er han altid faldet ned igen.«

»Det er vigtigt for os, at det hverken er Peder Stougaard, Elsebeth Aasted Schanz eller mig, der er den vigtige her. Det er plakatmuseet.«

Thomas Bloch Ravn er heller ikke enig i beskrivelsen af plakatmuseet som et hyldemuseum:

»Det er rigtigt, at Elsebeth også redigerer vores årbog, men hun har til gengæld fået en assistent til at hjælpe med plakatmuseet. Vi ser store perspektiver i plakatmuseet og lægger os i selen for at videreføre det bedst muligt,« siger Thomas Bloch Ravn.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.