Nye aarhusianere efterlyser nye venner

Ca. 150 udlændinge blev i går budt velkommen til Aarhus af borgmesteren.Aaron Johnson fra Jamaica brugte bl.a. tiden med borgmesteren til at opfordre til mere kontakt mellem byens forskellige etniske grupper.

Artiklens øverste billede
Borgmester Jacob Bundsgaard bød i går velkommen til ca. 150 nye aarhusianere i Rådhushallen.

Nye aarhusianere fik i går en varm velkomst af borgmester Jacob Bundsgaard (S). Ca. 150 elever fra Lærdansk sprogcentret i Aarhus var mødt op på rådhuset for at høre borgmesterens velkomsttale, der kredsede om balancen mellem rettigheder og pligter.

En af de indbudte gæster var Aaron Johnson fra Jamaica, der efterfølgende greb muligheden for at vende sine overvejelser som ny i Aarhus med byens politiske leder. Mens de fleste blot skulle bruge et minuts tid på at hilse og få taget et billede, tog Aaron Johnson sig god tid.

»Det er en rigtig rar følelse for folk at få lov til at møde dem, der står i spidsen for samfundet. I mit land ville jeg aldrig få muligheden for at møde en borgmester,« siger Aaron Johnson, inden han over for JP Aarhus deler ud af sine tanker om at være ny i Aarhus og i Danmark.

Mere interaktion, tak

»Vi er nødt til at blive bedre til at komme hinanden ved på tværs af nationaliteter. På sprogskolen har folk det med at gruppere sig i forhold til deres baggrund, og det er også et generelt problem i samfundet,« siger Aaron Johnson.

Når der ikke er interaktion, så er der separation, hvilket leder til uvidenhed og misforståelser, mener han.

»Hvis jeg ikke ved bedre, rører jeg måske en pakistansk pige fra mit hold på skulderen, og så er jeg gået over hendes grænser. Men det betyder jo ikke, at jeg ikke kan tale med hende. Det betyder bare, at jeg skal vide, hvordan jeg skal omgås hende. Hvis jeg udelukkende holder mig til folk, som ligner mig selv, bliver jeg ikke klogere på andre,« siger han.

Fulgte ægtefællen

Aaron Johnson har taget turen fra Jamaica til Aarhus på grund af hans danske kone, som han blev introduceret for gennem sin bror.

Det var også kærligheden, der fik Laura Manti fra Uruguay til Aarhus. Hun har nu boet i byen i knap fem måneder og kan gøre sig forståelig på dansk. Hun synes, det er et godt initiativ, at borgmesteren hilser på de nytilkomne aarhusianere, og er glad for at bo i byen. Hun savner dog kontakten til byens indfødte.

»Jeg vil gerne møde mennesker fra Danmark, jeg har kun venner fra andre lande,« siger hun og peger rundt på de andre fremmødte fra sprogskolen.

Velkomst betyder meget

Birgit K. Hansen er pædagogisk souschef hos Lærdansk Aarhus, som er partner i dagens arrangement. Hun mener, at en velkomsttale på rådhuset kan gøre meget for udenlandske tilflyttere:

»Som ny i en fremmed by kan man godt føle sig lidt fortabt efter de første par spændende måneder. Hvordan finder jeg mig til rette her, hvordan finder jeg et arbejde? Det, at man bliver inviteret ind på rådhuset og hører borgmesteren byde én velkommen, betyder rigtig meget i den henseende,« siger Birgit K. Hansen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.