Venstre-kritik af annoncer

Venstre mener, at annonceringen af en serie dialogmøder med to SF'ere og en socialdemokrat lugter af rød valgkamp for kommunale midler.Rådmand Dorthe Laustsen (SF) henviser til, at det drejer sig om en rådmand og to udvalgsformænd, som tilfældigvis er fra S og SF.

Artiklens øverste billede
Annoncen om dialogmøder, som kritiseres af Venstre.

Er det kommunal støtte til vælgermøder, når Aarhus Kommune annoncerer med dialogmøder med politikerne, og det kun omfatter politikere fra Socialdemokraterne og SF?

Det mener Venstre, som nu vil have undersøgt, om kommunen bruger annoncekroner og personaleressourcer til at »profilere tre røde politikere«, som Kate Runge (V) udtrykker det.

Baggrunden er en annonce med Aarhus Kommunes logo, hvor Hüseyin Arac (S), formand for sundheds- og omsorgsudvalget, Dorthe Laustsen (SF), rådmand for sundhed og omsorg, og Thomas Medom (SF), formand for børne- og ungeudvalget, inviterer til dialogmøde om sundheds- og ældreområdet.

»Kom til dialogmøde med politikerne om sundhed, ældreomsorg og brobygning mellem generationer,« hedder det i annonceteksten. Invitationen gælder fem møder på forskellige lokalcentre.

Forespørgsel på vej

Møderne er også omtalt under Nyheder i det seneste nummer af kommunens blad ”Vital”.

»Hvad koster arrangementerne og de kommunale medarbejdere, der deltager, og hvem betaler,« spørger Kate Runge, der er på vej med en 10-dages forespørgsel til borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Hun mindes, at tidligere, nu afdøde, SF-politiker Niels Erik Eskildsen blev pålagt at betale penge tilbage for nogle T-shirts, som kommunen havde betalt.

»Det kan undre, at man, når man sidder for bordenden af en magistrat, ikke tager politikere fra begge sider af byrådssalen med, når man vil have den slags drøftelser med borgerne,« argumenterer Kate Runge.

Alle er velkomne

Dorthe Laustsen afviser, at der er tale om valgmøder. Når netop de to politikere er med, skyldes det ikke deres partifarve, men at de er formænd for de to aktuelle udvalg.

»Når formanden for børne- og ungeudvalget er med, skyldes det forslaget om at bygge bro mellem generationerne,« siger ældrerådmanden.

Det forslag er fremsat af SF og Socialdemokraterne i forening.

Rådmanden understreger, at de andre medlemmer af de to udvalg blev orienteret om dialogmøderne den 23. maj, samme dag, som de blev annonceret offentligt, med besked om, at »I er selvfølgelig også velkomne til at deltage.«

Hüseyin Arac siger, at det var ham, der bad om møderne.

»Efter nogle uheldige episoder ville jeg gerne have direkte kontakt med de ældre medborgere, og det har rådmanden imødekommet. Der er slet ikke tale om valgmøder, kun om forholdene på plejehjemmene. Det er vigtigt for mig som formand for sundheds- og omsorgsudvalget, at de ældre ikke føler sig usikre, og selvfølgelig er de andre fra udvalget velkomne til at deltage,« lyder det fra Hüseyin Arac.

Juridisk i orden

Aarhus Kommunes juridiske chef Christian Mølgaard henholder sig til, at det er en rådmand og to udvalgsformænd, der står på indkaldelsen, og at der ikke er noget juridisk problem i fremgangsmåden.

»Der er ikke overtrådt nogle retningslinjer eller regler. Det er udelukkende et spørgsmål internt mellem politikerne om, hvordan de håndterer tingene,« siger han.

 

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.