Karrierestigen er hårdt arbejde - også i fritiden

Hvis du vil blive til noget, skal der knokles.Det budskab bruger Ahmet Günes al sin fritid på at få ud til unge nydanskere.

Artiklens øverste billede
»Det er vigtigt at have drømme og ambitioner i stedet for en direkte opskrift på hvor mange trin, der skal være på karrierestigen. En succesfuld karriere kansagtens bestå af en masse projekter, man løbende arbejder på,« lyder rådet fra Ahmet Günes, der betragtes som et af landets største unge erhvervstalenter. Foto: Anita Graversen

»Min mor sagde altid …«

Sådan kunne man sagtens starte historien om den unge aarhusianer Ahmet Günes. Det er nemlig ud fra moderens filosofi om, at uddannelse betyder alt, at Ahmet Günes bruger al sin fritid på at hjælpe andre unge nydanskere med at klatre op ad karrierestigen.

Selv er han på trods af sine blot 26 år uddannet biløkonom og har en MA fra Coventry University, er på Berlingske Business' top 100-liste over unge erhvervstalenter og arbejder i dag som innovations- og marketingchef hos Aunsbjerg.com i Kolding.

Timerne tæller han ikke, og derfor løber Ahmet Günes' arbejdsuge let op på 60-65 timer, men alligevel afser han mindst to dage om ugen til at hjælpe andre danskere med udenlandsk baggrund med karrieren. Her bruger han størstedelen af sin fritid i netværket o.n.e., hvor han både er formand for landsorganisationen samt lokalformand for Aarhus-afdelingen.

Hjælper ledere på vej

»Der er rigtigt mange virksomheder, som gerne vil være mere mangfoldige, og mange unge vil gerne i lederjob, men har problemer med det. Derfor stiftede vi o.n.e. som et netværk, der kunne bygge bro for begge parter,« fortæller Ahmet Günes.

I o.n.e. mødes unge nydanskere for at sparre med ligesindede, og i år har Ahmet Günes netop søsat projektet ”Lead the talent”, hvor medlemmerne har kunnet ansøge om at blive optaget i en særlig workshop, hvor 20 heldige udvalgte har kunnet følge et lederprogram tilrettelagt af bl.a. Arla, Kriminalforsorgen og Falck.

»Vi kiggede på nogle analyser, der viste, at nydanskere har rigtigt svært ved at få lederjob i særligt den offentlige sektor, men den private halter også meget efter, og da vi er overbeviste om, at kompetencerne eksisterer, men at det mere er et spørgsmål om fordomme, etablerede vi denne workshop, hvor både deltagere og virksomheder forhåbentligt kan lære noget,« fortæller Ahmet Günes, projektleder på ”Lead the talent”.

Han håber, at workshoppen med tiden kan blive til en reel uddannelse.

Inspirerer andre unge

Den 7. juni skal Ahmet Günes tale ved Erhvervsakademi Aarhus' temadag om bilbranchen, og her han tænkt sig at fortælle de mange fremmødte om sin vej til succes, og hvor vigtigt det er at blive ved med at knokle for sine drømme.

Han lægger selv vægt på, at der ikke er nogen let vej til succes, men at det kræver masser af gåpåmod og hårdt arbejde.

»Det er vigtigt at have drømme og ambitioner i stedet for en direkte opskrift på hvor mange trin, der skal være på karrierestigen. En succesfuld karriere kan sagtens bestå af en masse projekter, man løbende arbejder på,« forklarer han og afslører, at han også mener, at der skal en god leder til at udvikle arbejdslyst og talent, for ellers er der fare for at brænde ud.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.