Gratis forestilling på Aarhus Teater

Den kulturelle festival JALLA:5 er rykket fra Gellerup til Store Sal i Aarhus Teater.

Artiklens øverste billede
Aarhus Teater har valgt at invitere teatergruppen Opgang2 med til kulturfestival fredag d. 8. juni. Gruppen viser mutltetnisk sang, dans og performance med henblik på at reducere angsten for det fremmede og intolerancen i samfundet. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

I et forsøg på at lokke flere i teateret, især en del blandt de multietniske unge, har turnéteateret Opgang2 sat endnu en forestilling op i Aarhus. Denne gang i mere mondæne omgivelser på Aarhus Teaters Store Scene. Førhen har turnéteatret blandt andet haft en JALLA-forestilling i Foreningernes Hus i Gellerup.

"Teateret henvender sig på tværs af etniske, sociale og kulturelle skel, og det er især mennesker, som sjældent eller aldrig går i teateret, vi vil nå ind til," forklarer Lise Ørskov, der er udviklingschef i Opgang2.

På grund af flytningen kaldes forestillingen JALLA:5 også Nye Scener - Nye Horisonter.

Teaterdirektør: "Vigtig mission"

Arrangementet har fået mærkatet kulturfestival, fordi der om aftenen kan ses teater, dansk, musik, rap og performance, som henvender sig direkte til danske og multietniske unge.

Og det er en særdeles vigtig mission, mener direktør for Aarhus Teater, Stefan Larsson.

"Opgang2 er dygtige til at lave teater, der taler til og bevæger danske og multietniske unge. Det kan vi på Aarhus Teater lære noget af. Deres forestillinger om mødet mellem forskellige kulturer bidrager med klogskab til at reducere angsten for det fremmede og intolerancen i vores samfund," forklarer han.

Fyraftenssalon med klturoplæg

Programmet for JALLA:5 er ligeså bredt funderet som dets tilskuerskare. Blandt andet kan man opleve familie - og børneforestillingen "Hvor regnbuen ender", dans, teater-tracket "Over Stregen", musik, forestillingen "Gidslet", som især henvender sig til unge, rap fra blandt andet gruppen Cha-D og gruppen TMT (Too Much Trouple, red.) samt en nyskrevet performance fra Opgang2's talenthold.

Inden aftenarrangementet holder teatergruppen fyraftenssalon med oplæg om kunst, kultur og inklusion anno 2012. 10 oplægsholdere, heriblandt borgmester Jacob Bundsgaard, DJ og kulturskribent Katrine Ring, Radikale venstres integrationsordfører Liv Holm Andersen og skoleleder Lise Egholm, vil komme med holdninger til kulturdebatten om kunst, og hvad det skal kunne.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.